Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dacia a prezentat în Franţa modelul pe care îl vor pilota Loeb şi Al-Attiyah la Raliul Dakar 2025

Dacia a prezentat în Franţa modelul pe care îl vor pilota Loeb şi Al-Attiyah la Raliul Dakar 2025galerie foto

Sporturi cu motor

Comentarii

Constructorul român de automobile Dacia a prezentat, marţi, la Aubervilliers (regiunea Parisului), maşina pe care o vor pilota francezul Sebastien Loeb şi qatarianul Nasser Al-Attiyah la următoarele trei ediţii ale Raliului Dakar, începând cu anul 2025, informează cotidianul sportiv L'Equipe.

Dacia, filială a Grupului Renault, s-a asociat cu compania Prodrive pentru a dezvolta acest prototip, denumit Sandrider, conceput pe baza modelului Hunter.

După Peugeot şi Prodrive-BRX (Bahrain Raid Xtreme), Sebastian Loeb îşi va continua aventura pentru obţinerea unei prime victorii la Dakar alături de constructorul român Dacia, care va încredinţa acelaşi model şi qatarianului Nasser Al-Attiyah, cvintuplu câştigător al Raliului Dakar (2011, 2015, 2019, 2022, 2023), precum şi spaniolei Cristina Gutierrez, una din figurile feminine de top din lumea raliului off-road, cu opt participări la Dakar.

"Este un proiect profesionist cu o investiţie reală a mărcii Dacia. Folosirea experienţei modelului Hunter în acest proiect complet nou a fost pentru mine cea mai bună alegere posibilă pentru a maximiza şansele mele la victorie în Raliul Dakar.

Am avut punctele noastre slabe, le cunoaştem de câţiva ani. O lipsă de robusteţe în planul suspensiilor, în principal, şi multe pene, dar totuşi victoria nu a fost foarte departe. Dar cu această nouă maşină, ne vom optimiza forţele. Am încredere în toată munca noastră de pregătire", a afirmat Sebastien Loeb.

"Motorul este unul nou, un 3 litri V6 bi-turbo. Am lucrat la fiabilitate la nivelul transmisiei, axele sunt mult mai solide, iar cutia de viteze a fost revizuită. Am lucrat, de asemenea, la nivelul aerodinamicităţii şi la nivelul vizibilităţii pentru piloţi", a spus Philip Dunabin.

Pentru Sebastien Loeb, prioritatea este să colaboreze la dezvoltarea maşinii pentru a fi pregătită pentru Raliul Marocului la finalul sezonului (luna octombrie), dar mai ales pentru a fi în cele mai bune condiţii pentru Dakar anul viitor.

După primele probe programate în aprilie, în Anglia, echipa se va deplasa în Maroc pentru un important program de teste începând cu luna iunie.

Sebastian Loeb (Prodrive) s-a situat pe locul 3 în clasamentul final la ediţia din acest an a Raliului Dakar, fiind nevoit să abandoneze în etapa 11-a din cauza unei probleme mecanice. Victoria a revenit pilotului spaniol Carlos Sainz (Audi).

 Galerie foto

Afla mai multe despre: dacia 

viewscnt
Articole similare