Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Daniel Isăilă a dezvăluit secretul echipei naţionale de tineret: "Am preferat să fac asta şi începutul chiar a fost dificil!"

Daniel Isăilă a dezvăluit secretul echipei naţionale de tineret: "Am preferat să fac asta şi începutul chiar a fost dificil!"

Echipa națională

Comentarii

Daniel Isăilă are un parcurs excelent ca antrenor al echipei naţionale de tineret, care e la un pas de un nou turneu final după o pauză de 20 de ani. "Tricolorii" sunt liderii grupei după 1-1 cu Portugalia şi ar trebui să-i bată pe galezi ca să-şi confirme statutul.

"Cred că jucătorii români se maturizează mai târziu faţă de cei din campionatele puternice. E vorba despre altă pregătire la nivel de juniori, altă educaţie. Din prima zi ca selecţioner am căutat fotbalişti cu încredere în forţele lor. N-am ţinut cont de vârstă, adică am adus şi jucători de 17 ani, mult sub limita admisă la acest nivel. Toată lumea m-a criticat în martie, când ne-au bătut Rusia şi Danemarca în amicale, dar am preferat să construiesc aşa, să forţez maturizarea unor tineri", recunoaşte Isăilă.

Tehnicianul spune într-un interviu pentru Gazetă: "Începutul a fost dificil. Jucătorii şi-au arătat caracterul la jocul din Liechtenstein. Toţi colegii lor de la cluburi erau în vacanţă şi postau fotografii de pe plaje, iar ei se aflau în cantonament. După meciul cu Liechtenstein n-au mai avut timp liber, au plecat direct la cluburi. Le-am mulţumit atunci pentru efort. Cu fiecare acţiune pe care am avut-o s-a creat o echipă, s-a sudat grupul. Exemplul cel mai bun e al lui Răzvan Marin, care acceptă să continue la naţionala sub 21 de ani după ce a jucat multe meciuri la seniori. E ca şi cum Marin a terminat liceul, a intrat la facultate şi de acolo îl întoarcem la liceu! Şi el zice "da, e OK, vreau să-i ajut pe foştii mei colegi de liceu!". 

Afla mai multe despre: daniel isailaromaniaunder 21mesajprobleme 

viewscnt
Articole similare