Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dat afară din Liga 1, dar bun pentru Premier League! Povestea necunoscută a stranierului care a jucat titular miercuri, împotriva lui Manchester City

Dat afară din Liga 1, dar bun pentru Premier League! Povestea necunoscută a stranierului care a jucat titular miercuri, împotriva lui Manchester City

Superliga

Comentarii

Alex Gorrin a jucat în 2018 în Liga 1 pentru Sepsi, dar acordul său nu a fost prelungit. Ar putea evolua din sezonul viitor în cel mai puternic campionat din lume.

Pe numele său complet Alejandro Gorrin Rodriguez, "Alex" este un nume pe care prea puţini iubitori ai fotbalului de la noi l-au reţinut.

Mijlocaşul născut la Tenerife a ajuns in România la Sf. Gheorghe, remarcat la Boavista de clubul care face unele dintre cele mai bune şi mai ieftine mutări de pe piaţa din străinătate din Liga 1. Schimbările de la Sepsi l-au adus pe Gorrin în postura de a pleca din România după 12 meciuri, în care nu a dezamăgit.

In 2018 a semnat cu prim divizionara Motherwell din Scoţia, acolo unde a lăsat o impresie excelentă. A profitat de "legea Bosman" şi a ales să revină în Anglia, astfel că din iunie joacă la Oxford United, formaţie patronată de miliardarul Sumrith Thanakarnjanasuth, care speră la promovarea în liga a doua britanică.

La 26 de ani, Gorrin a jucat 80% din meciurile din acest sezon pentru echipa sa. Mijlocaş de profil defensiv, el a reuşit două pase de gol.

Alex Gorrin, titular contra lui Manchester City

Oxford United a pierdut confruntarea din Cupa Angliei, 1-3 contra lui Manchester City. Echipa sa ajunsese aproape miraculos până în faza sferturilor de finală, confirmând forma excelentă din acest sezon. Miercuri, Gorrin i-a avut în faţa sa pe Phil Fodden, Rodrigo, Bernardo Silva, Sterling, Mahrez sau Joao Cancelo. A fost cel mai bun jucător al lui Oxford, dar nu a putut stopa formaţia de mega vedete a lui Guardiola. Sterling a reuşit "o dublă" şi a calificat-o practic pe City în semifinale. Până să dea de City, Gorrin şi ai săi coechipieri lăsaseră acasă echipe ca Millwall, West Ham sau Sunderland.

Fost coechipier cu Ayoze Perez şi Jordan Pickford. S-ar putea lupta cu ei în Premier League

Alex Gorrin a început fotbalul la Tenerife, acolo unde în perioada junioratului a fost coleg cu Ayoze Perez, fotbalist care joacă în prezent la Leicester. La vârsta de 16 ani a ajuns în Anglia, acolo unde a semnat cu Sunderland, formaţie unde l-a avut coechipier pe actualul număr 1 din poarta Angliei, Jordan Pickford. Tot la Sunderland, juca atunci John Egan, actualmente la Sheffield United.

"M-am simţit bine în România. Credeam că va fi greu, din cauza culturii, dar a fost foarte bine. Am mâncat gulaş, trebuie să îl încercaţi. Sepsi a transferat atunci mulţi jucători străini ca să poată rămâne in prima ligă şi am reuşit asta" şi-a amintit Gorrin în presa din Anglia. Aceeaşi presă care anunţă că două cluburi din Championship sunt pe urmele sale. West Bromwich e lider şi marea favorită la promovarea în Premier League. Preston este surpriza plăcută a campionatului şi speră de asemenea la o promovare incredibilă. Ambele formaţii il vor pe mijlocaşul cotat la doar 250 de mii de euro.

Afla mai multe despre: alex gorrin 

viewscnt
Articole similare