Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"De la energizant". Fotbalistul important din Superliga a venit azi să demonstreze că nu s-a dopat! Prima reacţie după audiere: "E situaţia reală"

"De la energizant". Fotbalistul important din Superliga a venit azi să demonstreze că nu s-a dopat! Prima reacţie după audiere: "E situaţia reală"

Superliga

Comentarii

Au început audierile în privinţa jucătorului important din Superliga, care anunţa că speră să poată continua să joace. Cosmin Matei a fost depistat pozitiv cu metilhexanamina, iar miercuri a fost în faţa comisiei Agenţiei Naţionale Anti-Doping.

Cosmin Matei şi-a prezentat cazul în faţa comisiei ANAD

Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după meciul pe care echipa sa, Sepsi OSK, l-a pierdut cu Universitatea Craiova, scor 1-3, la 4 februarie. La acel moment, ANAD a transmis că nu se impune suspendarea provizorie obligatorie, iar Cosmin Matei a continuat să fie pe teren pentru echipa din Sfântu Gheorghe, după ce şi-a revenit în urma unei accidentări. 

  • Metilhexanamina (MHA) este un stimulent care a fost vândut ca medicament până la începutul anilor 1970, dar nu mai este utilizată în tratamentul medical

La câteva zile după ce Sepsi a învins-o pe Farul şi Cosmin Matei a fost pe teren, mijlocaşul s-a prezentat la sediul Agenţiei Naţionale Anti-Doping, unde şi-a susţinut cazul, în prezenţa avocatului. 

Cosmin Matei a demonstrat cu probele obţinute de la un laborator că a consumat un energizant contaminat destinat sportului de performanţă şi că metilhexanamina nu figura pe lista substanţelor din produsul tip pre-workout. 

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

Un nou termen a fost fixat în cazul jucătorului echipei din play-off-ul Superligii, care aşteaptă un verdict favorabil, mai ales că nu se consideră vinovat. 

"Am venit să prezint situaţia reală, tot ce s-a întâmplat. Le-am spus domnilor pas cu pas şi s-a decis pentru un nou termen. Este un pre-workout pe care l-am folosit, am demonstrat că este contaminat. Le-am adus al cunoştinţă toate probele şi detaliile necesare şi sunt încrezător că o să fie bine. 

Azi doar am prezentat varianta mea. Sper să fie totul bine pentru mine, sunt încrezător, nu a fost nimic intenţionat. Este un produs contaminat, un energizant şi am demonstrat chestia asta. 

Acest produs pe care l-am consumat... nu aveam nici eu, nici doctorul de unde să ştim, că ne-am informat înainte de a-l consuma şi nu e nimic specificat a fi ceva greşit cu el, de aceea doar într-un laborator specific am reuşit să demonstrăm că e contaminat", a declarat Cosmin Matei, pentru Orange Sport. 

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

Ce s-a descoperit în analizele lui Cosmin Matei

Conform informaţiilor obţinute de Orange Sport, Cosmin Matei şi avocatul său au depus la dosar probele energizantului contaminat, pe care le-au înaintat comisiei ANAD. 

Laboratorul care a anlizat analizele fotbalistului a confirmat că produsul era contaminat şi că substanţa interzisă sportivilor nu era trecută pe etichetă. 

De asemenea, sursele Orange Sport indică o concentraţie foarte mică de metilhexanamina în corpul jucătorului de la Sepsi, la momentul probei doping. 

Mijlocaşul de 32 de ani ar putea scăpa de emoţii la finalul lunii mai, atunci când va veni verdictul dinspre ANAD.

Reacţia lui Cosmin Matei, după ce a părăsit audierea de la ANAD

 

Afla mai multe despre: cosmin mateicosmin matei anadanadcosmin matei dopaj 

viewscnt
Articole similare