Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Detalii INCENDIARE din ”Dosarul Torţelor” de la Rapid! A ”sifonat” sau nu Daniel Niculae?

Detalii INCENDIARE din ”Dosarul Torţelor” de la Rapid! A ”sifonat” sau nu Daniel Niculae?

Fotbal

Comentarii

Au ieşit la suprafaţă informaţii extrem de importante aflate în dosarul ”Torţelor din Giuleşti”, unde mai mulţi lideri de galerie au fost arestaţi, iar preşedintele Rapidului, Daniel Niculae, a fost dus la declaraţii, în postura de suspect.

Utilizatorul contului de TikTok @rebels8888, personaj angrenat bine în lumea ultraşilor din fotbalul românesc, dar şi cu legături solide în cadrul unui trust de presă specializat în sport, a pus mâna pe toate cele 58 de pagini ale ”dosarului ”Torţelor din Giuleşti”.

Acesta a preferat să facă publice, pe contul personal de TikTok, mai multe înscrisuri consemnate de către procurori în legătură cu acuzaţiile aduse suporterilor din Giuleşti - cum ar fi constituirea de grup infracţional, distrugere prin incendiere şi tulburarea liniştii publice, prin utilizarea articolelor pirotehnice fără drept.

Dezvăluiri din dosarul ”Torţelor din Giuleşti”

Influencer-ul a ţinut să ascundă anumite caractere personale din înscrisuri, pentru a nu avea probleme cu legea. În acelaşi timp, s-a ferit să le spună personajelor pe nume, probabil din acelaşi motiv.

Totuşi, multe dintre discuţii pare a fi între liderul galeriei de la Rapid, Liviu Ungurean, zis ”Bocciu”, şi preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae.

Iată câteva dintre paragrafele aflate în dosar:

  • În data de 24.10.23, la 18:30, X a fost contactat de un bărbat (Y) aflat la postul telefonic...Aşa. Deci erau ascultate şi telefoanele. Pe fondul nemulţumirilor generate de scumpirea biletelor la meciurile echipei favorite, l-a ameninţat pe acesta din urmă (X) că va utiliza şi proiecta în teren, în mod excesiv, materiale pirotehnice, apreciind că demersul va genera sancţionarea clubuluii rapidist, cu măsura interzicerii spectatorilor pentru cel puţin şase etape, cu repercusiuni financiare directe, prin diminuarea încasărilor, conform procesului verbal de redare rezumativă din data de 12.02.24”.

    Deci înregistrarea aceasta există, nu este la dosar. Un suporter - nu dăm numele (Y) - ameninţă pe cineva din club (X) că va arunca foarte multe torţe în teren şi că clubul va plăti”.
     
  • În data de 29.10.23, X a fost contactat de Y şi i s-a comunicat să intre cu recuzita. Se referea la materialele pirotehnice pe care voiau să le introducă. Însă jandarmii îi pun la perete, îi controlează, le fac poze. Din nou e un proces verbal aici”.
     
  • În data de 30.10.23, la ora 13:59, X a fost contactat de către Y, aflat la postul `cutare`, şi îl întreabă încă o dată dacă poate un bărbat, cu porecla ”Verde”, să trimită poza cu coregrafia lor, unde au folosit materialele pirotehnice. Cel mai probabil pentru a fi răspândite în mediul online, aspect de mândrie faţă de activitatea infracţională a grupului de la Ultras, facţiunea de suporteri.

    X a aprobat solicitarea şi i-a comunicat să nu mai vorbească aceste aspecte la telefon: `Vezi, nu mai vorbiţi pe telefoane de aia, de aia, de aia. Gata, trenul`.

    Y a confirmat că va îndeplini dispoziţia dată, spunând: `Da`”.

A ”sifonat” sau nu Daniel Niculae?

Poate cel mai mare mister al suporterilor rapidişti, şi nu numai, a fost cel al corectitudinii lui Daniel Niculae în acest dosar. Dacă a ales sau nu să-şi ”sifoneze” suporterii în situaţia dată.

  • `Fiind audiat suspectul X a declarat că este necesar ca el, în calitate de.. (n.r. - probabil preşedinte al Rapidului), să permită activitate pirotehnică, folosirea mijlocelor pirotehnice înainte începerii meciurilor, pentru a evita aplicarea sancţiunilor legale. Astfel, să nu fie folosite în timpul meciurilor, sancţiunile pentru club ar fi mai aspre.

    Deşi suspectul nu a putut indica persoanele care fac parte din grupul infracţional, acesta a arătat că folosirea mijloacelor pirotehnice este un mijloc constant de operare pentru persoanele din cadrul galeriilor de fotbal`.

    Bună declaraţia. A recunoscut omul. Bună în contextul în care plana asupra lui suspiciunea că s-ar afla în galeria `sifonarilor`. Din dosar nu reiese asta”, a transmis rebels8888 pe TikTok, cu dosarul în faţă.

 

@rebels8888 Dosarul tortelor 3 #torte #rapid #ultras ♬ original sound - .

VIDEO: Prima intervenţie a lui rebels888

 

Afla mai multe despre: liviu ungureandaniel niculaeprocurorirapidtorte 

viewscnt
Articole similare