Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

DRAMA care a unit lumea fotbalului! FOTO | De ce protestează în acest mod fotbaliştii marilor echipe din Europa

DRAMA care a unit lumea fotbalului! FOTO | De ce protestează în acest mod fotbaliştii marilor echipe din Europagalerie foto
Comentarii

Marile stadioane ale Europei au fost în ultima săptămâna scena unui protest comun iniţiat de mai mulţi fotbalişti. Aceştia au celebrat golurile marcate ducând mâinile împreunate în faţă, ca şi cum ar fi încătuşaţi

Ţinta protestului este situaţia dramatică din Libia, relevată de un documentar CNN. Mai exact faptul că statul african măcinat de război a devenit un loc unde emigranţii dornici să ajungă în Europa devin sclavi şi sunt vânduţi precum o marfă.



Mai mulţi fotbalişti au decis să se folosească de statutul lor şi de faputul că sunt mai mereu în lumina reflectoarelor şi au încercat să atragă atenţia asupra situaţiei din Libia.



Superstarul francez Paul Pogba a fost cel care a atras cel mai mult atenţia, după golul marcat în etapa trecută în faţa lui Newcastle, iar ulterior gestul său a fost preluat şi de alţi jucători.



"Sunt foate fericit că am revenit pe teren, dar gândurile mele se îndreaptă spre cei care trăiesc în sclavie în Libia. Fie ca Allah să fie de partea voastră, iar această cruzime să ajungă la final", a declarat Pogba.



Joi, a venit rândul atacantului congolez Cedric Bakambu să protesteze similar după golul marcat în Europa League, cu Astana. În acest weekend pe lista celor care s-au alăturat protestul s-au adăugat şi Cheikhou Kouyaté (West Ham) sau Bongani Zungu (Amiens).

 Galerie foto

Afla mai multe despre: protest. dramapogba 

viewscnt
Articole similare