Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

După ce s-a despărţit de Halep, a părăsit o altă jucătoare de TOP 10. Ce decizie a luat aceasta

După ce s-a despărţit de Halep, a părăsit o altă jucătoare de TOP 10. Ce decizie a luat aceasta

Simona Halep

Comentarii

Jucătoarea britanică de tenis Johanna Konta (26 ani), numărul 10 mondial, a decis să pună capăt colaborării cu antrenorul său, belgianul Wim Fissette, începută cu mai puţin de un an în urmă, şi a anunţat că nu va mai participa la niciun turneu în acest sezon.

"După ce m-am gândit îndelung şi am discutat mult, eu şi Wim Fissette am decis, de comun acord, să punem capăt colaborării noastre. Ne despărţim în termeni buni şi în doresc lui Wim toate cele bune pe viitor. Munca noastră împreună a fost foarte fructuoasă şi ţin să-i mulţumesc pentru răbdarea, munca şi expertiza sa", a precizat Konta într-un comunicat.

Belgianul Wim Fissette, în vârstă de 37 ani, a antrenat-o în cursul anului 2014 pe românca Simona Halep, actualul lider al clasamentului WTA, pe care a ajutat-o să ajungă până în finală la Roland Garros (pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova). Halep a mai atins, în sezonul respectiv, sferturile de finală ale Australian Open şi semifinalele la Wimbledon.

Sub îndrumarea lui Fissette, Johanna Konta a câştigat turneul de la Miami, în luna aprilie, şi s-a calificat în penultimul act la Wimbledon, ajungând totodată pe locul 4 în clasamentul WTA.

O accidentare la picior suferită după turneul de la Wimbledon, unde a eliminat-o în sferturile de finală pe Simona Halep, a schimbat radical situaţia, Konta câştigând de atunci doar două meciuri.

Konta a ratat, totodată, calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore, fiind devansată de Caroline Garcia (Franţa), după ce britanica a renunţat să mai participe la turneul de la Moscova.

"Piciorul meu este mai bine acum, însă prefer să-l menajez în continuare. Aşa că, din păcate, nu voi călători la Singapore (unde figura ca primă rezervă) şi nici la Zhuhai (China) pentru trofeul Elite WTA. Vreau să mă asigur că voi fi în plină formă la începutul pregătirilor pentru 2018, care va fi, sper eu, un sezon mare", a adăugat Johanna Konta în comunicatul său.

Afla mai multe despre: tenissimona halepjohanna kontanumarul 10 mondialtop 10wim fisette 

viewscnt
Articole similare