Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

E bun de plată. Rafael Leao, obligat de TAS să achite o sumă URIAŞĂ către Sporting Lisabona

E bun de plată. Rafael Leao, obligat de TAS să achite o sumă URIAŞĂ către Sporting Lisabona
Comentarii

Sporting Lisabona a câştigat la TAS procesul cu Rafael Leao şi urmează să primească despăgubiri în valoare de 16,5 milioane de euro.

Acum la AC Milan, Leao a rupt unilateral contractul cu gruparea portugheză în iunie 2018. Atacantul în vârstă de 20 de ani a luat decizia după ce jucătorii lui Sporting au fost atacaţi de fani în timpul unui antrenament.

Cel poreclit ''Mbappe al Portugaliei'' a semnat apoi cu Lille. Francezii nu au plătit vreun euro, iar în 2019 l-au cedat pe Leao la Milan pentru 35 de milioane. Deşi Sporting a cerut o sumă mult mai mare, TAS a hotărât ca echipa de pe Alvalade să primească 16,5 milioane de euro, cota de piaţă a jucatorului la ora ruperii unilaterale a contractului.

Clubul Lille nu a fost sancţionat, astfel că întreaga povară financiară cade pe umerii lui Leao. Ajuns la Academia lui Sporting la 9 ani, Leao a trecut pe la toate reprezentativele de juniori ale Portugaliei. La tineret a debutat în 2017 chiar într-o partidă cu România, 1-1 în preliminariile Campionatului European.

Afla mai multe despre: rafael leaosporting 

viewscnt
Articole similare