Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

E oficial! Ministerul Sportului e istorie. Cum se numeşte noua structură din sportul românesc, care va fi în subordinea Guvernului

E oficial! Ministerul Sportului e istorie. Cum se numeşte noua structură din sportul românesc, care va fi în subordinea Guvernului

Sporturi

Comentarii

Ultimele mişcări din spaţiul politic au dus la apariţia unei noi structuri pentru sportul românesc, Agenţia Naţională pentru Sport, ca urmare a desfiinţării Ministerului Sportului.

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care aprobă noua structură a Executivului

Guvernul a adoptat, joi în primă şedinţă a Cabinetului Ciolacu, ordonanţa de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale. Actul normativ a fost adoptat având în vedere Hotărârea Parlamentului României 22/2023 pentru acordarea încrederii Guvernului, prin care au fost aprobate structura şi componenţa Executivului, precum şi programul de guvernare. 

Potrivit comunicatului de presă al Executivului, ca urmare a acestor modificări intervenite în funcţionarea Guvernului, au fost aprobate următoarele măsuri: 

„- Ministerul Economiei este reorganizat ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, care a fost desfiinţat. Ca urmare a reorganizării prin fuziune prin absorbţie, Ministerul Economiei îşi schimbă denumirea în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

- Este înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport, în subordinea Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, ca urmare a desfiinţării Ministerului Sportului.

- Sunt stabilite atribuţiile viceprim-ministrului fără portofoliu, care va aviza actele normative cu impact bugetar”.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului este condus de senatorul PSD Ştefan Radu Oprea.

Afla mai multe despre: agenţia naţională pentru sportministerul sportuluiguvernul romaniei 

viewscnt
Articole similare