Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu a vorbit la superlativ despre naţionala Elveţiei. ”Sunt în top 6 în Europa, chiar în top 4”. Capitolul la care adversarii l-au speriat pe selecţioner

Edi Iordănescu a vorbit la superlativ despre naţionala Elveţiei. ”Sunt în top 6 în Europa, chiar în top 4”. Capitolul la care adversarii l-au speriat pe selecţioner

Echipa națională

Comentarii

Edi Iordănescu, selecţionerul naţionalei României, a prefaţat partida pe care ”tricolorii” o vor juca la Lucerna, în compania Elveţiei.

Iordănescu a plasat-o pe Elveţia în topul marilor puteri de pe ”Bătrânul Continent” şi a scos în evidenţă complexitatea jocului naţionalei pregătite de Murat Yakin. Selecţionerul ”tricolorilor” a fost prezent la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar la meciurile Elveţiei, naţională ce a părăsit competiţia în optimi, după un eşec categoric contra Portugaliei, scor 1-6.

”Vor exista schimbări. Nu este uşor să joci două jocuri în deplasare”

”Nu uitaţi că am fost după Elveţia, inclusiv în Qatar (n.r. la Campionatul Mondial din 2022). Îi cunoaştem foarte bine. Tot timpul ne studiem adversara, cu atât mai mult acum am avut posibilitatea să îi văd şi pe viu. Este o echipă care nu mai are nevoie de foarte multe prezentări (n.r.-naţionala Elveţiei), care este permanent la turneele finale, cu multă calitate, cu un joc foarte complex, cu experienţă. Ştie ce înseamnă jocurile cu miză, ce înseamnă presiunea, gestionează foarte bine momentele de joc. Eu aş plasa-o pe Elveţia în top 6 echipe naţionale din Europa, chiar în top 4 în ceea ce înseamnă faza ofensivă. Cifrele le cunosc foarte bine şi vorbesc în favoarea lor. Circulaţia mingii este fabuloasă. Este o echipă extraordinară cu foarte multă calitate în joc.

(n.r. despre schimbările din echipă) Vor exista schimbări, pentru că nu este uşor să joci două jocuri în deplasare. Nu este uşor să călătoreşti atât de mult, nu este uşor să joci pe un teren cum am jucat noi (n.r. în Kosovo), care ne-a consumat foarte tare şi cu un adversar care ne-a provocat foarte mult la dueluri de luptă.  Avem un grad mare de oboseală şi din păcate avem foarte multe probleme medicale.

Este momentul în care avem nevoie de o calificare. Nu este momentul alibiurilor, este  momentul ca noi să găsim soluţiile. Sperăm să le găsim pe cele mai bune. Nu este un clişeu când spun că am încredere în băieţi că vor da tot ce au mai bun”, a declarat Edi Iordănescu înaintea meciului.

Meciul dintre Elveţia şi România se va juca la Lucerna luni, 19 iunie, de la 21:45. În acest moment, Elveţienii sunt pe primul loc cu 9 puncte din 9 posibile, în timp ce naţionala noastră este pe doi, cu două puncte mai puţin.

 

Afla mai multe despre: nationala românieielvetia 

viewscnt
Articole similare