Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EDITORIAL | Oli şi Răzvan, după 14 ani

EDITORIAL | Oli şi Răzvan, după 14 anigalerie foto

Editoriale

Comentarii

Da! 14 ani! Atât au trecut de la "sfertul" românesc din Cupa UEFA. Parca este o eternitate de când Steaua şi Rapid, conduse de Cosmin Olăroiu şi Răzvan Lucescu, răpuneau echipe de tradiţie din Spania şi Germania.

Şi ce rivalitate era! O rivalitate frumoasă! Pe atunci lucram la TVR în subordinea lui Vlad Enăchescu şi Radu Naum. Eu fusesem repartizat să însoţesc Steaua peste tot şi Anda Banu mergea cu Rapidul. Cea mai grea deplasare a lui Oli şi compania a fost la Sevilla, după 0-0 acasă cu Betis.

Presiunea era imensă. Dar nu pentru că spaniolii, conduşi în teren de Joaquin, erau de temut chiar şi în Primera, ci pentru că Rapidul, cu un Viorel Moldovan magnific, trăgând echipa după el, s-a calificat la Hamburg. Nici nu le-a mai ars steliştilor de antrenamentul oficial după ce Meme le-a transmis din tribună că Rapid e în "sferturi".

Olăroiu şi Rădoi se pregăteau de o noapte albă pentru cţ nu ar fi suportat ruşinea de acasă şi ironiile giuleştenilor. A doua zi, cu un Olăroiu strateg genial, cu Dică în rolul de arhitect şi cu Nicoliţă şi Victoraş Iacob în zi mare, Steaua a câştigat în deplasare cu 3-0 şi Romania a ajuns în cel mai frumos moment din Europa de după 1990.

Nici nu mai contează ce s-a întâmplat în "dubla" dintre ele. Contează că atunci aveam fotbalişti şi că doi antrenori români începeau să devină mari. La 14 ani de la acel moment, Oli este lider în China şi a câştigat deja 13 trofee la arabi, iar Răzvan i-a luat-o pe urme şi este lider cu Al Hilal, după ce a facut eventul în Grecia cu PAOK şi a cucerit şi Liga Campionilor Asiei. În acelaşi timp, echipele româneşti din cupele europene se pregătesc de tururi preliminare cu echipe din Malta şi Armenia.

Iar "sferturile" celei devenite acum Europa League tocmai le-am văzut, din păcate, doar la televizor.

Material scris de: Alexandru Săbău

 Galerie foto

Afla mai multe despre: editorial 

viewscnt
Articole similare