Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Editorial Radu Oprişan | Ce îl recomandă pe Şfaiţer

Editorial Radu Oprişan | Ce îl recomandă pe Şfaiţer

Editoriale

Comentarii

Dinamo cauta un director general pe postul ocupat destul de discret pana nu demult de Adi Mutu. Printre variantele cotate la bursa zvonurilor a aparut si Cornel Şfaiter, cunoscut ca dinamovist veritabil.

Interesante în CV-ul preşedintelui de la Botosani sunt faptele sale de manager.  Da! Multă lume ştie că, acasa, în Vorona natală, Şfaiţer are un adevarat "altar" închinat lui Dinamo, cu fotografii dinamoviste pe care nici cei ce se ocupă de imaginea "câinilor" nu le deţin!

Ce îl recomandă pe Şfaiţer în postura de conducător? Aventura lui la Botoşani spune destul de multe. Şfaiţer a luat clubul din Liga a 4-a, când avea buget 100.000 de euro si l-a dus până în cupele europene, la 3,5 milioane de euro pe an. "Mi-a plăcut să parcurg toate treptele, să nu sar peste etape", povesteşte el. În povestea Botoşaniului considerat de multe ori revelaţia Ligii I se mai regăseşte şi cea mai sănătoasă politică financiara din fotbalul nostru recent

Cand lucrurile o luau razna, Şfaiţer a  redus cu 20-25 la suta bugetul şi i-a făcut pe jucători sa înţeleagă că e mai bine să joace pentru nişte bani mai putini, dar pe care îi iau sigur! Totul fără nici cea mai mică oscilaţie în viaţa echipei.



Botoşaniul s-a consacrat ca şi clubul fără niciun litigiu financiar la comisii! Echipa care îl propune acum pe fascinantul Moruţan a mai scos în evidenţă investiţii corecte precum Martinius, Cabrera, Ngadeu si Golofca.

Istoria de dinamovist a lui Şfaiţer porneşte cu generaţia lui Cheran, Dudu Georgescu, Dinu şi Dumitrache.

Tânărul moldovean îşi cumpărase un Oltcit cu care făcea senzaţie în Botoşaniul anilor '80 şi cu care se arunca la drum. Oltcitul era maşina de viteză pentru a ajunge la meciurile "câinilor". Se descurca să îşi ia bilet la tribuna a doua şi a prins meciuri memorabile împotriva Stelei. "Când a dat Custov, Dumnezeu să-l ierte, gol cu dreptul. Am îngheţat la meciul cu Dinsmo Minsk. Am fost la toate, cu Hamburg, cu Liverpool, la toate succesele generaţiei cu Dinu, Augustin, Moraru", povesteste cu nostalgie chiar Şfaiţer, sedus apoi de marea echipă construită de Mircea Lucescu.

Cu un astfel de CV încearcă acum Şfaiţer să vină în completarea unui board dinamovist din care mai face parte legendarul Cornel Dinu. Dinamovist veritabil, Şfaiţer are, cred, exemplul lui Mister ca manager şi al lui Culina în a fi creator de imagine în roşu şi alb.

Negoiţă are nevoie de un om care ştie perfect ce înseamnă spiritul dinamovist şi care în plan financiar a demonstrat un realism demn de dat exemplu într-o lume a banilor negri.

Afla mai multe despre: radu oprisansfaiterdinamo 

viewscnt
Articole similare