Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Editorial RADU OPRIŞAN | Dinamo, cu D de la Dinu

Editorial RADU OPRIŞAN | Dinamo, cu D de la Dinu

Editoriale

Comentarii

O stire a diminetii in GSP te loveste in moalele capului: Cornel Dinu ar putea fi eliminat de la Dinamo pentru ca s-a pus rau cu Mutu si Danciulescu! "Te-apuca groaza" era o replica facuta celebra de Stefan Mihailescu Braila in rolul legendarului Nea Bachus. "Razboiul legendelor" ttitreaza presa bucuroasa sa gaseasca mesaje cu greutate...

Din start, ideea e aiurea

Mister nu se compara cu nimeni cand vine vorba de legende ale lui Dinamo!  La un moment dat, adversarii recunosteau:"Dinamo ne batea de la vestiare! Cand il vedeam pe Dinu in echipamentul acela alb, pe Augustin si pe Andone tropaind ca niste armasari, eram deja batuti!".

Omul care detine Dinamo, fie ca se numeste Negoita, Badea sau oricum, trebuie sa stie ca Mister face parte din marca Dinamo. Se va trezi intr-o dimineata si se va intreba:"Ma, in concluzie eu ce am? De platit salariul lui Nedelcearu, Filip si Hanca!". Nu domnule! Il ai si pe Cornel Dinu. Ia-i temperatura zilnic si ingrijeste-te sa fie bine, bucura-te ca esti contemporan cu el. Suna-l, si daca ai privilegiul sa iti raspunda, asculta-l! Vei fi mai bogat cu niste fraze. Celalalt de la FCSB nu are decat o damigeana cu namol ca de Tudorel Stoica si Lacatus nu a vrut sa auda.

Repet,:Cornel Dinu face parte din marca DInamo. Cand va veni cu evaluarea il va prinde in inventar. Daca il dai la o parte, da si D-ul jos de pe tricou si de pe steaguri.

Ce a insemnat Dinu pentru Dinamo?

Langa el s-a cultivat spiritul de dinamovist autentic, da, cel atat de rar, pe care il mai gaseai la Andone, la Augustin, Orac si Multescu ,poate chiar la Contra.pentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu. Barba lui Mister e ramasa doliu de la Haldan, un alt "caine" crescut langa Dinu. Repet, cand ai in patrimoniu un om pe care atunci cand il citesti te amuzi, plangi si te simti ca si cum ai lectura din Camil Petrescu (nu glumesc - frunzariti volumele lui Dinu), ei bine atunci te consideri privilegiat si mergi repede pe blat sa nu iti bubuie pretul evaluarii, ca nu mai ai pe urma bani de damigeana cu namol precum cel de "dincolo"!

P.S. Cornel Dinu nu poate intra in niciun duel al legendelor. Cu Mister nu mergi la duel! Ci pierzi.

Ce club din Europa se mai bucura de o astfel de personalitate provenita din fostii jucatori? Si nu orice fotbalist! Inter ii pretuieste pe Bergomi si pe Chivu, Bayern pe Kaiser Franz, Ajax l-a pus la loc de cinste pe Cryuff. De ziua sa ,la emisiunea Minutul 91, Mister şoca: "As vrea sa parasesc aceasta lume in care nu ma mai regasesc deloc!". Da!  omul care castiga bataliile inca de la vestiare prin atitudine si triumfa in lotul de intelectuali de la Capşa cu metafora si cu verbul sau, a devenit un om imens, sensibil, care sufera enorm dupa pierderea prietenului Fanus Neagu si a sotiei Silvia. Si nu isi mai doreste nimic. Ba da! Doar sa vorbeasca si sa scrie. Nu-i poti lua ultimele mici placeri. Ca sa intelegem ca avem in faţa un personaj de roman, o intamplare cu Mister, povestita chiar de el.

La un moment dat am facut un "turneu" pe motiv de şpriţ cu Fanus si cu Conţi Barbulescu. Am plecat din Targoviste si ne opream in fiecare sat. Oamenii, primitori, ne recunosteau si ne puneau la masa. Dupa cateva localitati, ne-am dat seama ca l-am uitat pe Fanus  pe undeva. A trebuit sa ne intoarcem si sa o luam mereu de la capat, sa il recuperam.

Si Daniel Iftodi are amintiri cu Mister: "Luasem campionatul cu Dinamo si ne intorceam cu autocarul din Moldova. In dreptul viilor de la Focsani, Mister ne-a pus sa ne ridicam in picioare si sa salutam militareste Generalul vinului. Cand eram la el in pivnita a deschis o sticla de Porto si am pus Pepsi in vin. Mi-a dat una dupa ceafa de mi-au tiuit urechile pana seara!"

In concluzie, cand ai langa tine un astfel de om imens, sensibil si cu o carte de cuzita ce se identifica lesne cu clubul, il pui la loc de mare cinste, altfel risti sa trimiti acasa dupa vin si sa primesti namol! Iar cu namol poate bandajezi un reumatism, dar niciodata nu te califici in primavara intelectuala de la Capşa!

Afla mai multe despre: radu oprisandinamocornel dinueditorial 

viewscnt
Articole similare