Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EDITORIAL | RADU OPRIŞAN | Fabrica de perle

EDITORIAL | RADU OPRIŞAN | Fabrica de perle

Editoriale

Comentarii

Într-un fotbal avid de surprize, Craiova e speranţa şi Botoşaniul pare să se fi aşezat în anticamera succesului! Trupa din nordul ţării tocmai ce îl trimite către fotbalul mare pe Moruţan şi ocupă locul cinci în Liga I, pândind orice se poate către vârful clasamentului.

L-am urmărit pe Moruţan şi risc un pariu că nu va avea traseul lui Golofca! Dezinvoltura din teren şi omul ce devine când depăşeşte marginea gazonului ne îndeamnă să scormonim cum a fost crescut un astfel de talent într-o zonă unde a spune că lumea o duce greu e un pleonasm.

Şi dacă vă sună cunoscut, Olimpiu e un copil care a crescut fără părinţi, ai lui fiind plecaţi la muncă, în Germania! Ştiţi, el e acel tip de copil care nu vrea jucării de la Moş Crăciun, ci numai să se întoarcă mama şi tata acasă.

Liţă Dumitru, un talent colosal care ştie al naibii de bine să lucreze cu tinerele speranţe, le spunea o vorbă mare puştanilor veniţi la Rapid, pe care gloria Giuleştiului era pe cale să-i ameţeasca: ”aveţi grijă, Bucureştiul fură fraierii!" Şi nu a fost fraier Cătalin Golofca cel care parcurgea pe umerii performanţei drumul Botoşani-FCSB şi acum se întoarce în Moldova?

Hai sa vedem cum povestesc cei ce l-au descoperit pe Moruţan!

Cornel Şfaiţer, preşedintele Botoşaniului, l-a ochit pe vremea când juca la Cluj, în anul 2016! Cand Clujul s-a desfiinţat, a reuşit să-l ia pe Moruţan. Gratis!

"Leo Grozavu îl cunoştea şi a avut încredere, l-a debutat în Liga I", povesteşte Şfaiţer. Tip cu şcoala vieţii, preşedintele moldovenilor a vrut să vadă materialul copilului. Am stat de vorbă cu el şi am vazut că e un om echilibrat. Se ţine de şcoală şi pun pariu că nu va face greşelile lui Golofca".

Ce îi doreşte Şfaiţer briliantului descoperit de el? Şi aici avem moderaţie: "aş vrea să meargă constant la echipa naţionala U21 şi apoi la naţionala mare. Afară? Să o luăm pe rând, să se impună la FCSB şi la prima reprezentativă, apoi l-aş vedea în Spania”.

Microbist vechi, Şfaiţer apelează la cazuri celebre: "Olimpiu e echilibrat şi nu va claca, deşi s-au mai vazut cazuri chiar la Steaua. Măstăcan de la Galaţi, Fane Petcu, ba chiar şi Majearu care a luptat să se impună".

Nu mai este mult până la momentul la care Moruţan va intra in malaxorul de pe Arena Naţională şi apoi ne vom convinge! Cei de la Botoşani deja promit: "Mai pregătim un talent de categoria lui Moruţan".

Afla mai multe despre: radu oprisaneditorialmorutanbotosani 

viewscnt
Articole similare