Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EDITORIAL | Radu Oprişan: Jongleria prezidenţială şi altruismul regal

EDITORIAL | Radu Oprişan: Jongleria prezidenţială şi altruismul regal

Editoriale

Comentarii

Privim cu emoţie şi nostalgie înregistrarea vizitei pe care echipa naţională de fotbal, calificată la momentul de vârf World Cup'94, a făcut-o în luna ianuarie a acelui an, Regelui Mihai, la reşedinţa de la Versoix. Cu emoţie, privindu-l pe Regele Mihai şi cu nostalgie referitoare la Generaţia de Aur.

Te impresionează aerul decent şi simplu al vizitei. În mod inspirat, băieţii nu au venit în treninguri, deşi erau în cantonament, ci în costume. S-a ciocnit un pahar cu şampanie alături de un pahar cu suc de portocale. Povestea curge cu un discurs al lui Anghel Iordănescu, cuvinte frumoase şi decente! Stai şi te întrebi, cum de a virat-o atât de brusc politic, in timp, Generalul? Camera îl surprinde pe Nea Puiu, prezentandu-i Regelui şi Reginei jucătorii ce aveau să cucerească faima în America. Majestatea Sa a vrut să afle atunci de la ce cluburi provin jucătorii. Iordănescu, ajutat de Kassai, a detaliat. Totul s-a petrecut în atmosfera nobilă şi decentă care l-a însoţit mereu pe Regele Mihai. Chiar şi reşedinta avea un aer discret şi decent.
 
La acel moment, Regele a avut, aceeaşi atitudine discordantă, ca întotdeauna, spre deosebire de politicieni. Haideţi să ne amintim. Mereu, politicienii s-au agăţat de autocarul ori de avionul echipei naţionale ca de o săniuţă în zbor. Prezenţa lângă tricolori dădea bine. A făcut senzaţie imaginea cu preşedintele Emil Constantinescu vizitându-i pe "tricolori" in cantonament, la Săftica, înaintea unui turneu final. Preşedintele a ieşit din anonimat, atunci, punând piciorul pe o minge şi încercând o jonglerie. După care... a căzut! Fundul prezidenţial a fost des periat de oficialii federali, care au mustrat magazinerul că nu a umflat corespunzător mingea. Ei bine, scena e de neconceput în decorul de la Versoix. Rămâne decenţa paharelor cu şampanie şi simplitatea portocaliului sucului! Nu tu grătare federale, nimic de acest gen. 
 
Prezent la întâlnire, Basarab Panduru îşi căuta amintirile: "mi se pare că eram numai jucătorii din ţară, de aceea lipsea Hagi", aşa se explică absenţa Regelui de la întâlnirea cu Regele. Pandi răscoleşte şi mai mult amintirile:"Regele mi s-a părut foarte decent, ştia să asculte. Mi se pare că ne-a invitat la final în garaj să vedem maşinile", a punctat la final actualul expert Telekom Sport
 

Afla mai multe despre: radu oprisanregele mihaigheorghe hagieditorialversoixnostalgieemotieiordanescu 

viewscnt
Articole similare