Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Editorial RADU OPRIŞAN | Vochin, vinovatul fără vină

Editorial RADU OPRIŞAN | Vochin, vinovatul fără vină

Echipa națională

Comentarii

Andrei Vochin a recepţionat în figură precum un croşeu fiecare cuvânt critic la adresa lui Christoph Daum, asumându-şi faptul ca el l-a reinventat pe neamţ."A fost cea mai grea perioadă din viaţa mea", anunţa Andrei cu capul iîn pământ şi privirea înceţosată, în faţa unor prieteni vechi ce încă nu îi întorseseră spatele. Vechii lui colegi de la GSP nu l-au iertat şi au descărcat cartuşele. El cunoştea deontologia, nici nu se aştepta la clemenţă. 

Nu a avut nici măcar o Comisie Tehnică, să-l justifice.

De ce cred că Vochin a avut numai intenţii bune când l-a reinventat pe neamţ si l-a adus la naţională? OK, poate a fost doar o extravaganţă care, da, ne-a costat!

Îl cunosc pe Andrei Vochin din toamna lui 1993, puţin înainea nopţii magice de la Cardiff, când s-a născut Generaţia de aur. Andrei, împreună cu Cristi Geambaşu conduceau secţia fotbal intern a cotidianului Sportul Românesc şi am multe motive să cred cu tărie că Vochin este un om onest!

Într-o perioadă când presa se tabloidiza alarmant, ne-a strâns pe toţi cei de la Gazetă, era redactor-şef adjunct, şi ne-a spus: "Vă rog, să ne respectăm cititorii! Vreau să faceţi cronici de meciuri bazate pe tactică şi tehnică pe care , când le citesc, să am senzaţia că văd meciul!".

În faţa tabloidizării s-a refugiat în analizele sale tehnico-tactice! A făcut şcoala de antrenori, apoi s-a consacrat la tabla de analize. Au urmat două episoade uluitoare care confirmă oricând că Andrei Vochin este un tip onest!

Doi dintre cei mai extravaganţi patroni din Liga 1 i-au făcut oferte! Concrete! 100.000 de euro!
Porumboiu pentru Vaslui şi Becali care a vrut să i-l bage lui Hagi în coastă la Steaua! Andrei a sesizat penibilul situatiei şi a refuzat! Putea să ia banii si, mai vedem noi. De curand, Răzvan Burleanu l-a adus în echipa sa, nu pentru a-şi trage de partea sa o voce puternică din presă, ci chiar crede în ideile lui Vochin!

Ca expert Telekom Sport, Andrei a continuat în acelaşi stil decent cu care şi-a obişnuit publicul pe care şi l-a format cu greu, de multe ori, împotriva trendului.

Şi, atunci, se naşte o concluzie: nu e nedrept să-i punem lui Vochin în cârcă toate stângăciile lui Daum? Cum, probabil, eventualele succese ale lui Contra nu i le datorăm! Să reţinem, doar, că este un om cu intenţii bune, care a avut, într-un moment, un dram de bun simţ pe care rar îl mai întâlneşti în zilele noastre!

Afla mai multe despre: oprisaneditorialvochindaum 

viewscnt
Articole similare