Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

El e singurul român plasat de The Guardian în TOP 60 cei mai buni tineri din lume! Cu ce poreclă spectaculoasă s-a ales

El e singurul român plasat de The Guardian în TOP 60 cei mai buni tineri din lume! Cu ce poreclă spectaculoasă s-a ales

Fotbal

Comentarii

Jurnaliştii de la The Guardian au alcătuit o listă a celor mai talentaţi tineri jucători din fotbalul mondial. Interesant este că printre cele 60 de nume care şi-au făcut loc în topul britanicilor avem şi noi un reprezentant.

Evident, cele mai importante naţionale din fotbalul mondial, Germania şi Brazilia, dau cei mai mulţi jucători în această listă: câte trei fiecare. Însă, pe lângă alte nume importante precum Italia, Spania sau Argentina, România vine şi ea cu o propunere. Jurnaliştii britanici l-au inclus în TOP 60 al celor mai promiţători tineri jucători şi pe Ionuş Rus.

Cine este Ionuţ Rus?

Tânărul portar de 17 ani este legitimat la juniorii lui Lazio Roma din iulie 2016, când italienii l-au cumpărat de la LPS Banatul în schimbul sumei de 50 de mii de euro. Ionuţ Rus s-a impus rapid în poarta lui Lazio şi a primit porecla de "Donnarumma al României" în presa din Italia.

"Am avut o mulţime de oferte din Anglia, Italia şi Olanda, dar, într-un final, am decis să semnez un contract cu Lazio, deoarece mi-a plăcut foarte mult proiectul de aici" , declara Rus pentru site-ul clubului.

"Deşi are o înălţime de 1.98 m, Ionuţ Rus este un portar agil, cu reflexe foarte bune şi, cât de curând, are toate calităţile pentru a deveni portarul titular al naţionalei României şi promite să le ia locul mult mai experimentaţilor Ciprian Tătăruşanu şi Costel Pantilimon" , notează britanicii de la The Guardian.

Afla mai multe despre: donnarummalazioromaitaliathe guardian 

viewscnt
Articole similare