Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Eroarea care nu îi dă pace lui Cristi Balaj: "Întorceam sigur decizia!" Cum ar fi profitat de video arbitraj

Eroarea care nu îi dă pace lui Cristi Balaj: "Întorceam sigur decizia!" Cum ar fi profitat de video arbitraj

Superliga

Comentarii

Cristi Balaj a vorbit în direct la Telekom Sport despre decizia LPF de a introduce video arbitrajul în Liga 1, începând din play-off.

Este vehiculată o variantă prin care sistemul VAR (Video assistant referee) să fie folosit la câte un meci din fiecare etapă a play-off-ului, pentru a fi testat.

Cristi Balaj a vorbit inclusiv despre o fază petrecută în sezonul trecut, într-un meci Dinamo - Astra, când a acordat eronat un penalty pentru giurgiuveni. Balaj a recunoscut şi la acea dată că a greşit arătând punctul cu var şi spune că video arbitrajul l-ar fi ajutat să ia decizia corectă încă din timpul meciului.

"Depinde de cum vom aplica acest arbitraj video pentru că este diferită aplicarea în campionatul Italiei faţă de ceea ce are UEFA. Pentru că la UEFA ai într-un birou un arbitru video care comunică arbitrului de pe teren.

În Italia, arbitrul care arbitreaza merge la marginea terenului, priveşte un ecran, reluări, are o persoană care îl ajută. îi dă reluările cerute de el şi în baza a ceea ce vede ia decizia.

Arbitrii sunt pregătiţi, trebuie doar să stabilim când intervenim, de câte ori într-o repriză sau într-un meci sau să o facem cât mai rapid sau când avem dubii şi nu am avut un unghi perfect.

Eu dacă aş fi avut arbitru video la unul dintre ultimele meciuri, un Dinamo - Astra, în ultimul minut de joc, când am acordat un penalty greşit, dacă aş fi avut posibilitatea măcar o dată să văd reluarea din spatele portii, ar fi durat un minut şi 45 de secunde, reveneam asupra deciziei. Si nu acordam acea situaţie şi reparam o greşeală
", a declarat Cristi Balaj la Telekom Sport.
 

Afla mai multe despre: balajeroarevideo arbitrajliga 1 

viewscnt
Articole similare