Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Este rasism şi ne-am săturat!" Donald Trump, contestat dur de un campion mondial. Discursul lui Thuram

"Este rasism şi ne-am săturat!" Donald Trump, contestat dur de un campion mondial. Discursul lui Thuramgalerie foto

Special

Comentarii

Preşedintele SUA, Donald Trump, are parte de încă un contestatar venit din rândul sportivilor. Campion mondial cu Franţa în 1998, fostul fundaş Lilian Thuram a comentat în termeni duri ultimele afirmaţii ale lui Donald Trump, care s-a referit la El Salvador, Haiti şi mai multe state din Africa numindu-le "ţări de rahat", precizând că şi-ar dori mai puţini imigraţi în SUA din aceste ţări şi mai mulţi din state precum Norvegia.

"Trump caută mereu un conflict, vorbind despre albi, negri, ţări bune şi ţări mai puţin bune. Trasează o linie între rase: noi şi ei. Acesta este rasism! Persoanele de culoare, indiferent că vorbim despre medici, actori, preşedinţi de stat sau jucători de fotbal, s-au săturat să fie persecutate din cauza culorii.

Când Blaise Matuidi, care joacă la Juventus, a fost insultat în Cagliari, pe 6 ianuarie, a fost din cauza pielii sale minunate de culoare maro.

Am jucat în Italia în 1996 şi de multe ori aveam parte de suporteri care scoteau sunete de maimuţă când ajungeam în dreptul lor. Asta înseamnă că în 20 de ani, educaţia nu a schimbat nimic.



Pentru a schimba asta, oamenii care nu sunt victime ale rasismului trebuie să intervină Adică jucătorii albi, liderii albi, suporterii albi"
, a declarat Thuram, într-o conferinţă ţinută în Rennes.


Lilian Thuram a jucat de 142 de ori pentru naţionala Franţei, între 1994 şi 2008 şi a câştigat Cupa Mondială din 1998 şi Campionatul European din 2000. De-a lungul carierei, Thuram a evoluat pentru AS Monaco, Parma, Juventus şi FC Barcelona. În 1997, Thuram a fost declarat cel mai bun jucător francez.


 

Afla mai multe despre: thuramdonald trumprasism 

viewscnt
Articole similare