Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Adevăratul motiv pentru care Ştefan Radu nu vine la naţională. Momentul în care a izbucnit în plâns în vestiarul ”tricolorilor”

EXCLUSIV | Adevăratul motiv pentru care Ştefan Radu nu vine la naţională. Momentul în care a izbucnit în plâns în vestiarul ”tricolorilor”

Echipa națională

Comentarii

Adrian Boingiu, antrenor care l-a pregătit pe Ştefan Radu la juniori, a dezvăluit motivul pentru care fundaşul lui Lazio a refuzat şi refuză echipa naţională. Este vorba despre un episod care a avut loc pe 6 septembrie 2008, la echipa naţională.

Ani la rând, toţi selecţionerii care au trecut pe la echipa naţională au încercat să-l convină pe Ştefan Radu să revină. Însă n-au avut succes. Fundaşul lui Lazio a refuzat de fiecare dată, pe motiv că nu poate face faţă să joace atât la echipa de club, cât şi la naţională. Adrian Boingiu, cel care i-a fost antrenor la juniori, a dezvăluit la Telekom Sport motivul pentru care fundaşul de 31 de ani a tot refuzat naţional.

Înainte de toate, Boingiu spune că naţionala reprezintă un subiect foarte sensibil pentru Ştefan Radu şi nici măcar cu el n-a vrut să vorbească. Actualul selecţioner al naţionalei U19 spune că Ştefan Radu nu i-a vorbit o lungă perioadă de timp, după ce a încercat să-l convingă să revină:

”Eu am reuşit să vorbesc cu Ştefan Radu după aproape 10 ani, am avut o relaţie foarte apropiată cu el. Pe el l-a promovat Rednic după ce stătuse aproape un an pe bancă la Dinamo. I-am zis: 'ţine minte ce-ţi zic. Ai doi taţi, din punctul meu de vedere! Unul probabil că am fost eu, când erai mic şi al doilea este Mircea, care ţi-a dat încredere te-a băgat să joci'.



După care, după o perioadă de timp n-am reuşit să vorbesc deloc cu el. De ce? Pentru că într-un anumit moment am încercat să vorbesc cu el legat de echipa naţională. Nu mi-a spus nimic atunci şi nici nu am mai vorbit. Adică îl sunam, nu răspunde şi am rămas aşa cu un gust amar. Este singurul jucător din generaţie pe care l-am avut cu care n-am putut să vorbesc, eu căutându-l, nu el”,
a dezvăluit Boingiu la Telekom Sport.

Meciul la care a plâns în 2008

Selecţionerul României U19 a fost recent în Italia, unde a reuşit să aibă o întâlnire cu Ştefan Radu. Fundaşul lui Lazio i-a mărturisit că un episod din 2008 i-a lăsat un gust amar şi de atunci n-a mai avut tragere de inimă. Este vorba despre meciul Români - Lituania 0-3, din preliminariile pentru CM 2010, partidă jucată la Cluj, pe 6 septembrie 2008. Ştefan Radu a fost titular atunci, dar a fost schimbat la pauză după ce a făcut mai multe erori. Ulterior, a fost criticat dur de presă şi de suporteri. Boingiu spune că acel moment l-a marcat cel mai mult şi atunci a decis că echipa de club este mai imporantă pentru el. Pentru Ştefan Radu, a fost ultimul meci în care a fost titular la naţională.

”Acum, am ajuns în Italia am făcut tot posibilul să ne vedem. Fiind şi cu Cătălin Munteanu, cu care este foarte apropiat, pentru că au fost în generaţia cu care Dinamo a luat titlul, am găsit o portiţă şi ne-am văzut. Ne-am întâlnit, am fost la el acasă şi am vorbit. Şi mi-a spus: 'Domn' profesor, îmi pare foarte rău, aş fi vrut să vin, am avut un moment în care am plâns atunci la Cluj, când au făcut aşa... şi, din momentul ăla, am decis să ma dedic echipei de club. Pentru că aici e familia, aici sunt banii, nu pot să mă duc pe două fronturi. Am avut nişte probleme de genunchi care au trebuit să se rezolve într-un fel sau altul şi nu puteam să risc să rămân pe drumuri”, a mai spus Boingiu.

Afla mai multe despre: stefan radulazioromaniaadrian boingiu 

viewscnt
Articole similare