Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ce mai face Guilherme, jucător care a câştigat toate trofeele cu FCSB: ”Joc într-un campionat bun şi foarte organizat”

EXCLUSIV | Ce mai face Guilherme, jucător care a câştigat toate trofeele cu FCSB: ”Joc într-un campionat bun şi foarte organizat”

Campionate

Comentarii

Guilherme, fost fundaş stânga la FCSB, joacă în prezent la Jagiellonia Bialystok - în Polonia şi spune că a făcut cea mai bună alegere. Brazilianul în vârstă de 27 de ani susţine că echipele poloneze sunt foarte serioase şi stabile.

Guilherme a ajuns în Liga 1 în ianuarie 2012, când a semnat cu Concordia Chiajna. A reuşit să impresioneze, astfel că în vară a ajuns la Petrolul. Ulterior, a avut o aventură în Germania, la Greuther Furth, dar n-a reuşit să se adapteze. Pe fondul evolulţiilor bune pe care le-a avut în Liga 1, FCSB i-a oferit un contract în februarie 2015. Însă aici a alternat evoluţiile bune cu cele mai puţin reuşit, astfel că în ianuarie 2016 a rămas liber de contract.

Timp de şase luni a stat fără echipă, iar în vara lui 2016 a semnat cu Termalica. Guilherme a început din nou să joace bine, astfel încât în vara lui 2017 a trecut la Jagiellonia Bialystok, echipă care a luat titlul în sezonul precedent. Guilherme a vorbit în exclusivitate despre viaţa în fotbalul polonez:

”Cred că e o ţară foarte frumoasă, la fel ca Germania. Şi acolo mă plătesc la zi. Familia mea, când se duce acolo, îi place să stea acolo. Sunt aproape de Varşovia şi e OK, e foarte bine. Campionatul e bun. Cred că în acest an avem 5-6 echipe care pot să câştige titlul, dar OK, poate să fie mai bun. E foarte organizat. Cred că ăsta e cel mai important pentru jucători, că avem salarii la zi, avem lume la stadion, cred că asta este cel mai important”, a declarat Guilherme pentru Telekom Sport.



Fundaşul brazilian spune că meciurile cu Legia Varşovia sunt cele mai frumoase, deoarece atmosfera în tribune este foarte entuziasmantă: ”E frumos, foarte frumos. Îmi place mult când avem lume la stadion. Avem stadion plin când jucăm cu o echipă mare precum Legia, ca Steaua, tot aşa, e foarte frumos. E cel mai bun meci”.

În România, Guilherme a câştigat toate trofeele interne. A reuşit să ia campionat, Cupa şi Cupa Ligii cu FCSB - toate în acelaşi sezon şi are şi o Cupă a României cu Petrolul.

Jagiellonia Bialystok se află în prezent pe locul 4 în campionatul Poloniei, însă este la doar două puncte în spatele liderului Legia Varşovia.

Afla mai multe despre: guilhermefcsbjagiellonia bialystok 

viewscnt
Articole similare