Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Cristi Balaj şi-a amintit de debutul în Liga 1: "Băi Balaj, să ne înţelegem. Îmi eşti dator!" Cum l-a salvat Nicolae Grigorescu şi ce trăiri a avut

EXCLUSIV Cristi Balaj şi-a amintit de debutul în Liga 1: "Băi Balaj, să ne înţelegem. Îmi eşti dator!" Cum l-a salvat Nicolae Grigorescu şi ce trăiri a avut

Fotbal

Comentarii

Cristi Balaj a fost invitat la Top Interviuri şi a dezvăluit, printre altele, cum a decurs debutul său în Liga 1.

Fostul mare arbitru internaţional şi-a amintit în cadrul emisiunii Top Interviuri cu Alexandru Săbău, cum a decurs prima sa delegare în Liga 1. Totul s-a petrecut la un meci disputate între Steaua şi FC Braşov, iar Balaj a trebuit să se descurce cu exigenţă observatorului George Ionescu.

"Promovasem şi delegările atunci se făceau prin tragere la sorţi, domnul Pantea era preşedintele CCA. Delegarea parcă a venit prin fax sau telefonic, nu mai ştiu exact, sau în ziar a apărut. Erau publice delegările şi am aflat din presă că am fost delegat la Steaua - FC Braşov. Am avut emoţii, observator George Ionescu, un mare arbitru care a fost şi un bun observator, dar nu ştiu în ce măsură bun antrenor. Un observator sau un om care dă note arbitrilor, trebuie să fie un bun antrenor înainte de meci, un bun observator în timpul meciului şi după meci un excelent pedagog. Ca să explice şi arbitrul după ce a plecat de la acel meci să aibă şansa să fie la un alt nivel, mult mai mare decât a fost înainte. Mi-a răspuns, m-am prezentat şi a început să mă încălzească pentru meciul respectiv. Zice, băi Balaj, să ne înţelegem. Îmi eşti dator. Tu ai fost promovat şi pentru că eu am ridicat mâna, am garantat pentru tine, chiar dacă nu te-am văzut. Dar am luat notiţe, ştiu. Vezi că aici e Liga I, aici nu mai merge. Ori eşti ceas şi mergi în continuare, nu eşti la revedere. Nu mă interesează, trebuie să fii perfect" a dezvăluit Balaj.

Balaj a continuat povestea: "Seara, la masă, el fostul marte arbitru, Comisia Centrală, pedant. Eu vai de capul meu, îmi bătea inima, seara dinaintea meciului. Unul dintre asistenţi a fost Nicolae Grigorescu. Am arbitrat prima repriză, la pauză..”băi, ce faci mă?”. S-a luat de mine. La care Girgorescu a spus: ”nea George!”. A simţit că a întins coarda. Asta era stilul lui de a motiva. Agresiv. Exagerat de agresiv. O combinaţie între simpatic şi ironic. I-a spus unui arbitru la finalul meciului: ”băi, pregătire fizică excelentă nu ai, îţi lipseşte, te rog frumos să te pregăteşti!” Şi la pauză m-a luat aşa, m-a tăvălit puţin până în momentul în care Grigorescu i-a spus: ”nea George! Ce facem? Dă-o-ncolo de treabă! Vă bateţi joc de el? A arbitrat chiar excelent.” Zice: ”Cristi, nici nu îl băga în seamă!”. Grigorescu fiind de faţă. Grigorescu care ulterior a ajuns preşedintele Comisiei la scurt timp. ”Cristi uită. Ai arbitrat senzaţional. Te rog frumos! Vlădoiu dacă îţi mai protestează i-ai dat cartonaş.” Primul lucru în momentul în momentul în care Vlădoiu a protestat, i-am dat cartonaş, n-am mai avut treabă cu el" şi-a amintit Cristi Balaj la Top Interviuri, de la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cristi balaj 

viewscnt
Articole similare