Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Detalii mai puţin ştiute despre perioada petrecută de Ianis Hagi la Fiorentina. Momentul care i-a dărâmat moralul

EXCLUSIV | Detalii mai puţin ştiute despre perioada petrecută de Ianis Hagi la Fiorentina. Momentul care i-a dărâmat moralul

Superliga

Comentarii

Florin Răducioiu este de părere că Gică Hagi n-ar fi trebuit să-l vândă pe Ianis la Fiorentina, deoarece tânărul mijlocaş nu era pregătit pentru campionatul Italiei. În plus, spune că moralul lui Ianis a fost afectat şi de plecarea lui Ciprian Tătăruşanu la Nantes, în vara trecută.

Florin Răducioiu a ajuns în fotbalul italian imediat după Revoluţie. Atunci, avea 20 de ani şi a fost transferat de Bari de la Dinamo. Fostul internaţional român susţine că a fost un pas în carieră pe care l-a primti extrem de greu, din cauza diferenţelor uriaşe dintre fotbalul românesc şi cel italian. Din acest motiv, Răducioiu spune că Gică Hagi a greşit când a ales să-l lase pe Ianis să plece la Fiorentina. Fostul mare atacant român este de părere că nici fizicul, dar nici vârsta nu-l recomandau pentru stilul din Italia:

”Eu cred că, în primul rând, a fost făcută o mare greşeală de a-l aduce în Italia pe Ianis Hagi şi de a crede că puştiul poate juca la o vârstă destul de fragedă, adică la o vârstă de 17-18 ani. Să nu uităm că el a făcut 19 ani acum câteva luni. Eu consider că s-a făcut o greşeală prin faptul că a fost adus în Italia şi că s-a aşteptat foarte mult de la el. Campionatul italian e foarte dificil. Aveam şi eu 20 de ani când am semnat pentru Bari şi-mi aduc aminte greutăţile şi dificultăţile pe care le-am avut din toate punctele de vedere, cu limba, cu mentalitatea la antrenamente, metodelor de antrenament. Eu cred că din start s-a greşit, pentru că nu era pentru campionatul Italiei. Cu siguranţă, deci, un jucător foarte tânăr din punct de vedere fizic. El nu era înca la punct din punct de vedere fizic, deci nu putea să facă faţă din punct de vedere fizic”, a declarat Florin Răducioiu pentru Telekom Sport.

Răducioiu susţine că a primit informaţii despre Ianis Hagi chiar din anturajul lui Stefano Pioli, antrenorul echipei de seniori a Fiorentinei: ”Aceste situaţii au făcut ca Hagi să nu convingă absolut deloc. Eu nu vreau să intru în detalii, eu ştiu foarte bine situaţia lui, pentru că eu cunosc un foarte bun manager, care este prieten foarte bun cu Pioli şi ştiu foarte bine situaţia lui Ianis Hagi, din toate punctele de vedere”.

Florin Răducioiu a mai dezvăluit o problemă pe care a întâlnit-o Ianis Hagi la Fiorentina: plecarea lui Tătăruşanu la Nantes. Portarul echipei naţionale s-a transferat în vară şi Răducioiu susţine că a fost o lovitură pentru moralul lui Ianis, deoarece tânărul mijlocaş avea lângă el un român care să-l încurajeze şi căruia să i se confeseze:

”Eu îl ştiu foarte bine. El, din păcate, a pierdut un punct de reper foarte important în vestiar. Adică pe Tătăruşanu. Deci jucătorul nostru român, portarul echipei naţionalei, prin plecarea la Nantes, Ianis a pierdut un punct de reper foarte important acolo şi, bineînţeles, s-a simţit şi mai singur. Pentru că era un punct de reper din punct de vedere moral. Era ceva foarte important pentru el, Tătăruşanu. După aia, bineînţeles, din punct de vedere valoric, cu siguranţă, repet, puştiul încă nu e pentru campionatul italian. Să spunem adevărul în faţă. Puştiul înca nu e pregătit pentru campionatul italian. Şi, ca atare, a eşuat din punctul ăsta de vedere. Să fim corecţi, că acum nu trebuie să ocolim adevărul. Bineînţeles, cu acest transfer de a se reîntoarce la echipa de club, cu siguranţă îl va ajuta foarte mult. E clar că are nevoie de a-şi recăpăta, recâştiga încrederea plăcerea de a juca”, a mai spus Răducioiu.

Afla mai multe despre: ianis hagigica hagiliga 1viitorulfiorentinaflorin raducioiu 

viewscnt
Articole similare