Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Episod fabulos cu Lobonţ la meciul de debut: "Joc cu ăla micu', urecheat, în poartă"

EXCLUSIV | Episod fabulos cu Lobonţ la meciul de debut: "Joc cu ăla micu', urecheat, în poartă"

Fotbal intern

Comentarii

Într-un interviu în exclusivitate pentru Telekom Sport, Bogdan Lobonţ a povestit cum a ajuns la Rapid şi cum a fost la meciul de debut în poarta giuleştenilor.

"Era ofertă şi de la Steaua, dar am ales Rapid pentru nea Mircea Lucescu. Ţin minte că înainte de ultima etapă am pus şi eu ceva bani deoparte să mă duc cu prietenii la mare. Şi după meci, noi jucând sâmbătă dimineaţă, am ajuns şi noi la terasă şi zic: 'gata vacanţa'. După-amiază a venit mama: 'Auuu, Bogdane, vino acasă, că te sună de la Rapid!'

Era nea Mircea Lucescu.

Zic: 'Bine, măi mamă, spune-i că vin'. M-a mai sunat de vreo 2-3 ori până să mă duc acasă. Şi a doua zi, duminică seara, eram pe tren. Următoarea săptămână eram titular într-un meci de intertoto, cu regretatul Nae Manea pe bancă.

Ţin minte, după o perioadă, nea Nae spunea: 'Bă, urechilă, ţii minte când ai debutat la Rapid?'. 'Da, nea Nae, ţin minte'. Zice 'Stai să-ţi povestesc ce s-a întâmplat în ziua meciului. Domnul Copos şi Grigore Sichitiu mă întreabă': 'Nae, cum joci?'. 'Alb-vişiniu'. 'Ce faci, măi Nae, ne iei la mişto? Cum joci?'.

'Păi cu ăla micu' urecheat în poartă'. 'Cum, domne, mic, urecheat în poartă, venit de la Divizia B?'

Şi zice: 'Domne, l-ai antrenat dumneata sau eu?' Cică: 'Bine, vezi că răspunzi'.

A început meciul. După două minute, se pare că era primul sezon în care portarul nu avea voie să ia mingea cu mâna. Eu de emoţie, Rapid era echipă de prima divizie, meci european, am pus mâna pe minge. Lovitură indirectă. Când am văzut, m-am întors pe bancă şi am zis: 'gata, mă dau ăştia afară'. După aceea a ieşit totul bine, am câştigat 4-2", a spus Lobonţ pentru Telekom Sport. 

Lobonţ a ajuns la Rapid în 1997, de la Corvinul Hunedoara. A evoluat în Giuleşti până în 2000, când s-a transferat la Ajax.

Afla mai multe despre: bogdan lobonţinterviurapid 

viewscnt
Articole similare