Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Fostul vicepreşedinte UEFA care îşi face vacanţele în România. Amintirile lui Marios Lefkaritis cu Mircea Sandu şi ce spune despre Mondialul organizat iarna

EXCLUSIV | Fostul vicepreşedinte UEFA care îşi face vacanţele în România. Amintirile lui Marios Lefkaritis cu Mircea Sandu şi ce spune despre Mondialul organizat iarna

Fotbal intern

Comentarii

Marios Lefkaritis a fost în România pentru a urmări partida amicală dintre echipele U17 ale României şi Ciprului, câştigată de oaspeţi cu 3-2. Acesta a dezvăluit că a ajuns la meci întâmplător, fiind în vacanţă în România pentru câteva zile când a s-a întâlnit cu lotul selecţionatei Ciprului.

Fostul vicepreşedinte al UEFA a stat în tribună alături de Cristian Bivolaru, fostul responsabil cu relaţiile internaţionale de la FRF şi şi-a amintit de prietenia de lungă durată avută cu fostul şef al Federaţiei, Mircea Sandu.

Lefkaritis a acceptat să vorbească pentru Telekom Sport despre prietenia sa cu Mircea Sandu, dar şi despre schimbările din fotbalul internaţional şi în mod special despre modul în care va fi afectat calendarul competiţional în 2022, când Mondialul din Qatar se va disputa iarna.

"Nu am vorbit acum cu Mircea Sandu, dar păstrez legătura cu el. Suntem prieteni şi nu-ţi poţi uita prietenii. (n.r. întrebat dacă fotbalul românesc era mai bun pe vremea lui Mircea Sandu) Nu cred că este vorba de preşedinte. Indiferent că este vorba de Mircea Sandu sau despre domnul Burleanu. Nu cred că ţine doar de preşedintele unei federaţii. Este vorba şi despre staff-ul tehnic, despre calitatea jucătorilor.



Prima amintire frumoasă legată de Mircea Sandu e din momentul în care am fost ales în Comitetul Executiv al UEFA, în urmă cu mulţi ani, în 1996. Şi a doua cea mai frumoasă e de când a fost el ales
", a declarat Lefkaritis.

Acesta speră ca CM 2022, care va fi programat la finalul anului, în lunile de iarnă, pentru a evita temperaturile extreme, nu va da peste cap campionatele din Eurpa şi cupele internaţionale.

"Acest lucru se poate întâmpla o dată la nu ştiu câţi ani. Sper să nu afecteze campionatele naţionale, nu doar în Europa, ci în toată lumea pentru că nu joacă doar Europa. Cred că vor găsi o cale să se adapteze. Va fi ceva diferit, dar nu o problemă mare. Sper!", a mai declarat fostul oficial UEFA, în vârstă acum de 71 de ani.

Afla mai multe despre: lefkaritismircea sanduinterviu 

viewscnt
Articole similare