Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Loredana Dinu despre super performanţa fostei sale colege, Ana Maria Popescu: ”Am plâns de ciudă! Dar acest argint este mai important decât aurul!”

EXCLUSIV Loredana Dinu despre super performanţa fostei sale colege, Ana Maria Popescu: ”Am plâns de ciudă! Dar acest argint este mai important decât aurul!”

Jocurile olimpice

Comentarii

Ana Maria Popescu a fost învinsă în finală la spadă şi a rămas cu medalia de argint. Este prima medalie pentru România la JO de la Tokyo

Popescu a fost învinsă în finală de sportiva chineză Yiwen Sun, scor 11-10, cu tuşa de aur.

Despre performanţa reuşită de Ana Maria, a vorbit în direct pentru Telekom Sport, Loredana Dinu, fosta colegă a spadasinei care a impresionat şi la Tokyo:

”Am trait cu mare intensitate ultimul asalt, parca as fi fost acolo si recunosc a fost o finala de infarct, dar pana si cand era condusa eu tot speram si tot credeam la cat de determinata am vazut-o credeam ca nu o va invinge nimeni astazi. A castigat un argint pretios pentru scrima romaneasca si pentru sportul romanesc si suntem mandri de ea si ar trebui sa fim alaturi de ea sa nu simta in niciun caz ca nu ne-a adus aurul asa cum ne asteptam” a mărturisit Loredana Dinu.

La Tokyo, Ana a trecut de Tikanah Abdul Rahman, din Singapore, scor 15-10, apoi de sportiva coreeană Sera Song, scor 15-6, în sferturi de Julia Beljajeva, din Estonia, scor 15-8, iar în semifinale de o altă estonă, Katrina Lehis, scor 15-11.

”Imediat dupa asaltul de final probabil ca a fost descumpanita, pentru ca chinezoaica i-a suflat printre degete aurul. Acest argint este mai important decat un aur. Am privit finala alaturi de familia mea si mai ales de sotul meu si am simtit putin din emotiile pe care le-a avut el in finala olimpica de la Rio, am vazut ce inseaman sa urmaresti finala in fata televizorului.  Recunosc,la final am plans. Am plans si eu de ciuda pentru ca mi-as fi dorit sa incheie acest ciclu olimpic cu o medalie de aur. Toate aceste rezultate au fost din ambitia unei generatii si a celor care au ajutat” a mai spus Loredana Dinu, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Sportiva de 36 de ani a fost desemnată de trei ori cea mai bună spadasină din lume, în 2008, 2009 şi 2013. A câştigat 20 de medalii la campionatele europene şi mondiale, dar şi medalia de aur cu echipa la Jocurile Olimpice de la Rio (2016) şi medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008).

În 2020, Ana Maria Brânză a câştigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială de spadă, performanţă ce nu a mai fost atinsă de niciun sportiv.

Afla mai multe despre: ana maria popesculoredana dinu 

viewscnt
Articole similare