Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mesajul lui Gică Popescu de ziua lui Dan Petrescu: ”Îi place de multe ori să se plângă, credeţi-mă!”

EXCLUSIV | Mesajul lui Gică Popescu de ziua lui Dan Petrescu: ”Îi place de multe ori să se plângă, credeţi-mă!”

Echipa națională

Comentarii

Gică Popescu a vorbit despre relaţia pe care o are cu Dan Petrescu, în ziua în care ”Bursucul” a împlinit 50 de ani. Gică Popescu spune că îl leagă o prietenie foarte veche de Dan Petrescu, pe care-l consideră printre cei mai buni prieteni ai săi.

Gică Popescu şi Dan Petrescu au fost doi dintre cei mai importanţi jucători din ”Generaţia de Aur”. Cei doi au fost timp de 15 ani colegi la naţionala României, timp în care au legat o prietenie foarte strânsă. Popescu spune că Dan Petrescu a fost unul dintre cei mai buni jucători alături de care a evoluat şi unul dintre cei mai profesionişti

”Ne cunoaştem de la 17 ani, deci avem peste 30 de ani de prietenie. Am crescut împreună, am evoluat împreună, am fost unul alături de celălalt de la juniori până la tineret, apoi, aproape 15 ani la naţionala mare, am evoluat împreună la Steaua. Trebuie să spun că Dan este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Este unul dintre cei mai profesionişti jucători alături de care eu am jucat. Şi când vorbesc, nu vorbesc numai despre jucători români. Dintre toţi jucătorii alături de care am jucat, Dan Petrescu sigur este în primii trei. Nu spun că e primul, că şi-o ia în cap, dar sigur este în primii.

Acum a început să mai piardă aşa controlul din când în când. Urlă, zbiară... un tip coleric. Nu era aşa ca jucător. Nu era aşa. Avea trăiri şi tot timpul avea momente în care izbucnea, dar el probabil aşa traieşte meciul, foarte intens”, a declarat Gică Popescu, într-un interviu pentru Telekom Sport.



Care e mai coleric dintre Dan Petrescu şi Gheorghe Hagi?
Amândoi! Sunt doi... două persoane, doi antrenori care iubesc enorm fotbalul, trăiesc amândoi pentru fotbal, pun foarte multă pasiune, numai că la Gică e puţin diferit. Pentru că Gică a investit banii lui şi antreneaza pe banii lui. La Dan e altceva, Dan este plătit... Deci lucrurile sunt puţin diferite. În momentul în care ai proprii tăi bani băgaţi într-un proiect, presiunea este mult mai mare.

Dan Petrescu spune că nu mai speră la naţională după refuzul de acum câteva luni...
Lui îi place de multe ori să se plânga, credeţi-mă. Nici el nu crede ce a spus, e imposibil. Eu sunt convins că va avea de multe ori ocazia să antreneze echipa naţională, pentru că este un antrenor valoros, un antrenor care a făcut performanţă, un antrenor care acolo unde a fost şi-a făcut treaba şi are recenzii bune. Deci eu sunt convins că i se va oferi ocazia, indiferent cine va conduce fotbalul românesc.

Vă place proiectul CFR cu Dan Petrescu, dincolo de poziţia din clasament?
CFR a început foarte bine acest campionat, a avut rezultate foarte bune, arătau foarte bine, după care s-a întâmplat ce spunea Johann Cruyff că se întâmplă cu echipele care încep foarte bine campionatul. Spunea tot timpul când era la Barcelona că echipele care încep bine campionatul, în luna noiembrie au o scădere. S-a întâmplat şi la ei, s-a întâmplat şi la Galatasaray am văzut, în luna noiembrie au avut o cădere. Ei sunt în continuare pe primul loc. O echipă pe care Dan a preluat-o în vară, a făcut foarte multe schimbări în lot, au adus foarte mulţi jucători, unii au plecat, unii au venit, din mers a încercat să închege o echipă. A făcut-o, cred, că destul de bine. Cred că la jumătatea campionatului este pe primul loc. Eu cred că a făcut un lucru extraordinar.

Afla mai multe despre: dan petrescugica popescugeneratia de aur 

viewscnt
Articole similare