Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Polonezii se pregătesc de reluarea campionatului. Sergiu Hanca a dezvăluit planul oficialilor pentru revenirea fotbalului

EXCLUSIV | Polonezii se pregătesc de reluarea campionatului. Sergiu Hanca a dezvăluit planul oficialilor pentru revenirea fotbalului
Comentarii

Până la suspendarea meciurilor, din cauza pandemiei de coronavirus, Sergiu Hanca a avut parte de un sezon perfect la Cracovia, cu opt goluri şi opt pase decisive reuşite în cele 30 de meciuri jucate în toate competiţiile.

Acum, prima ligă din Polonia este una competiţiile care se pregătesc pentru reluarea sezonului, iar Sergiu Hanca a dezvăluit, la Telekom Sport, măsurile care au fost luate de oficialii fotbalului polonez.

"Nu se ştie când când vom relua antrenamentele cu tot grupul, dar suntem monitorizaţi, în fiecare zi completăm o fişă pe care o trimitem Ligii şi, în acest mod, Liga ştie de fiecare jucător în parte care este starea lui. Antrenamentele le vom începe în maximum o săptămână, în grupul mici, până când vom ajunge cu două trei săptămâni înaintea începerii campionatului să ne antrenăm cu toată echipa.

În Polonia, se doreşte să se reia fotbalul pentru că e un sport foarte iubit aici şi se fac toate scenariile pentru a se relua fotbalul. Ei au o strategie foarte bine pusă la punct, monitorizează fiecare jucător şi în acest mod pot controla posibilele cazuri şi dacă va fi nevoie, îi pot marginaliza pe cei infectaţi.

Vom fi testaţi săptămâna viitoare o dată, iar a doua oară vom fi testaţi înainte de primul meci pentru a se asigura că toată lumea e în regulă. Situaţia era dificilă şi înainte de această pandemie şi cred că această pandemie le-a dat timp să se gândească asupra planului de viitor şi să aibă o strategie astfel încât să salveze clubul şi să revină Cracovia în locurile fruntaşe" , a declarat Sergiu Hanca pentru Telekom Sport.

  • După 26 de etape disputate, Cracovia este pe locul 3 în clasament, la 9 puncte în spatele liderului Legia Varşovia

Polonezii vor să reia fotbalul

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat, sâmbătă, că în Polonia campionatul de fotbal ar urma să se reia la sfârşitul lunii mai, cu porţile închise, relatează AFP.

“Avem un plan pentru primul meci din Ekstralasa, care ar putea avea loc la sfârşitul lunii mai”, a spus Morawiecki.

În prima ligă poloneză joacă trei fotbalişti români: Cornel Rîpă şi Sergiu Hanca, la Cracovia, şi Bogdan Ţîru, la Jagiellonia Białystok.

Afla mai multe despre: sergiu hanca 

viewscnt
Articole similare