Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Prima reacţie a lui Badea după despărţirea de naţională. Ce a vrut să afle Contra de la el şi cum au decurs negocierile. Revine în Liga 1?

EXCLUSIV | Prima reacţie a lui Badea după despărţirea de naţională. Ce a vrut să afle Contra de la el şi cum au decurs negocierile. Revine în Liga 1?

Echipa națională

Comentarii

Ionuţ Badea a încheiat colaborarea cu echipa naţională odată cu numirea lui Cosmin Contra în funcţia de selecţioner, iar fostul secund al lui Christoph Daum spune că e gata să revină în fotbal ca principal. Badea e deschis inclusiv către propuneri din Liga 1 şi spune că a avut deja contacte în acest sens.

"Nu se ştie niciodată. O să iau în calcul probabil orice ofertă care va veni. Nu pot să neg că deja au fost (n.r. oferte din Liga 1), dar probabil că din iarnă lucrurile se vor mai stabiliza", spune Ionuţ Badea.

Tehnicianul de 41 de ani spune că despărţirea de naţională a fost amiabilă, în condiţiile în care nu ar fi fost de acord să continue în aceeaşi funcţie sub comanda lui Contra. Chiar şi aşa, Badea îl asigură pe noul selecţioner de întreaga sa susţinere şi e gata să-i ofere informaţii despre jucătorii naţionalei. Acesta spune că o revenire a sa sub tricolor în viitor e posibilă, dar în funcţia de antrenor principal, nu ca secund.

  • Prezentarea oficială a lui Cosmin Contra ca antrenor al echipei naţionale e LIVE pe Telekom Sport 1, de la 19:00

"Despărţirea a fost de comun acord, în ideea în care şi Contra a venit cu stafful lui. Eu nu aş fi acceptat să rămân pe aceeaşi poziţie în actualul sau viitorul staff. Am avut o întrevedere cu preşedintele Federatiei şi am stabilit de comun acord să ne despărţim deşi ideea este că în viitor putem colabora din nou. E un istoric în spate în sensul ăsta.

Era probabil o situaţie normală (n.r. să fie numit chiar el selecţioner), într-un contex pozitiv. Dar din cauza lipsei de rezultate nu a mai fost pusă în discuţie şi această variantă. Dar fireşte că îmi doream şi îmi doresc în continuare să devin antrenor la echipa naţională. De ce spun acest lucru? O dată aceşti trei ani de experientă, plus toate stagiile de pregătire pe care le-am avut în cariera mea de antrenor", a declarat Badea în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Badea consideră că numirea lui Cosmin Contra reprezintă o opţiune bună, în condiţiile în care primul tehnician abordat de FRF, Dan Petrescu, a ales să continue la CFR.

"Cu Cosmin am vorbit în momentul în care am decis sa facem acest pas. Au fost lucruri generale şi l-am asigurat de disponibilitatea mea în cazul în care va avea nevoie de informatiile pe care eu le am legat de echipa naţională. Ulterior si el a avut întrebari legate de ce s-a făcut până acum. Cum au funcţionat lucrurile şi oricând dacă va vaea nevoie din punctul meu de vedere are toată disponibilitataea.

Cosmin (n.r. Contra) are o presa buna în momentul ăsta. Are potenţialull de a deveni un antrenor de top. Deocamdată e încă la stadiul de definire a lui ca antrenor. Are însă acest potenţial şi această posibilitate de a transmite rapid jucătorilor ceea ce doreşte. Şi în opinia mea, în condiţiile în care Petrescu nu a acceptat, e o soluţie bună", a mai spus Ionuţ Badea.

Retras din activitatea de fotbalist în 2007, Ionuţ Badea le-a mai antrenat de-a lungul carierei pe FC Argeş, Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii, U Cluj, FC Braşov şi Oţelul Galaţi. Din 2014 a intrat în stafful echipei naţionale, unde a lucrat ca antrenor secund.

Afla mai multe despre: ionut badearomanianationala 

viewscnt
Articole similare