Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Secretele Mihaelei Buzărnescu, revelaţia tenisului românesc. Câţi bani a investit în carieră şi ce obiective are pentru 2018

EXCLUSIV | Secretele Mihaelei Buzărnescu, revelaţia tenisului românesc. Câţi bani a investit în carieră şi ce obiective are pentru 2018

Tenis

Comentarii

Deşi a părăsit Australian Open încă din primul tur, fiind învinsă de Caroline Wozniacki, Mihaela Buzărnescu încă este în centrul atenţiei în tenisul românesc. Tatăl sportivei de pe locul 44 WTA a vorbit în premieră pentru site-ul telekomsport.ro despre ascensiunea fulminantă a Mihaelei.

- Domnule Buzarnescu, va asteptati la acest succes fulminant al Mihaelei, intr-un timp atat de scurt?
- Sincer, nu. A fost atat de rapid ca nu-mi vine sa cred. Dupa turneul din China, jucand cu Sarapova in primul tur, pierzand si avand-o ca adversara pe Cornet la Hobart, chiar nu credeam. S-a mobilizat, a jucat bine si a venit si rezultatul.

- Haideti sa vorbim putin despre inceputurile ei in tenis. Cum a ajuns sa practice acest sport?

- Eu am fost cel care a indrumat-o catre acest tenis. Am jucat si eu si i-am transmis dragostea pentru acest sport. Prima data a pasit pe un teren de tenis la varsta de 6 ani.

- Se stie ca pentru formarea unui jucator de tenis cheltuielile familiei sunt foarte mari. Asa s-a intamplat si in cazul dumneavoastra?
- Evident. Fara bani nu poti face performanta. Cheltuielile sunt , intr-adevar, foarte mari. Mihaela a beneficiat insa si de sprijinul unor societati importante ai caror reprezentanti au crezut ea. Si, va pot dezvalui un mic secret, noi nu am fost nevoiti sa platim antrenori pentru a o pregati pe Mihaela.

- De ce....?
(n.r. rade) Pentru simplul motiv ca de pregatirea ei m-am ocupat eu. Am antenat-o de mica. Si cred ca am facut o treaba destul de buna.

- Cand merge la marile turnee cu cine se antreneaza?
Cu fetele de pe circuit. Acolo nu face altceva decat sa-si mentina nivelul pregatirii pe care a facut-o cu mine.

- Revenind la acele cheltuieli de care vorbeam mai devreme, ati facut un calcul, la cat s-ar ridica ele?
- Nu am stat sa contabilizez. Dar, destul de mult. Undeva pe la 300 de mii de dolari.

- De regula, in staff-ul unei jucatoare de tenis se afla un preparator fizic, dar si un psiholog. Mihaela beneficiaza de un astfel de sprijin?
La juniori, eu i-am fost si preparator fizic, si psiholog. Acum, ne gandim sa gasim niste persoane specializate in aceste domenii.

- Cum va explicati faptul ca aceasta explozie a ei a venit atat de tarziu, la varsta de 29 de ani?
Mihaela s-a confruntat cu multe probleme de ordin medical. Daca nu ar fi avut aceste probleme medicale, ascensiunea ei s-ar fi produs mult mai devreme. Ea a fost numarul 1 la juniori, timp de doi ani a fost campiooana europeana, dar, asa cum va spuneam, ghinioanele legate de problemele de sanatate n-au lasat-o in pace.

- Care sunt obiectivile ei pentru acest an?
Sa fie favorita la turneele de la Grand Slam.

- Ar putea tinti un turneu de Grand Slam?
- Nu putem spune mai multe. Ea vrea doar sa fie printre favorite la un turneu de Grand Slam.

- Dupa aceste evolutii excelente, credeti ca ar putea intra in vederile lui Florin Segarceanu, pentru a fi selectionata in echipa de Fed Cup a Romaniei?
Nu cred. Sunt alte fete mult mai bune care, probabil, ca vor reprezenta echipa de Fed Cup a tarii noastre.

- Care considerati ca este marele ei atuu?
Agresivitatea!

- Cum o motivati inaintea unor meciuri?
Ii spun de fiecare data ca trebuie sa fie cea mai buna indiferent de adversara cu care joaca.


- Ce pasiuni are?
- Ii place mult sa asculte muzica. Este modalitatea ei de a se relaxa, iar cand are timp merge la cumparaturi. In rest, atunci cand se afla acasa, se uita la turneele de tenis, indiferent de importanta lor

Afla mai multe despre: mihaela buzarnescucaroline wozniackiaustralian openwtatenis 

viewscnt
Articole similare