Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Urmaşul lui Lucescu la Şahtior: ”Îl respect enorm!” Ce ştie despre fotbalul românesc

EXCLUSIV | Urmaşul lui Lucescu la Şahtior: ”Îl respect enorm!” Ce ştie despre fotbalul românesc

Campionate

Comentarii

Paulo Fonseca, urmaşul lui Mircea Lucescu la Şahtior, spune că nu i-a fost greu să se adapteze la Doneţk, deoarece a găsit o echipă plină de jucători valoroşi. Antrenorul portughez a luat încă din primul an titlul cu Şahtior, la o diferenţă de 14 puncte de Dinamo Kiev.

Paulo Fonseca a fost alegerea şefilor lui Şahtior după ce Mircea Lucescu a decis să plece. Până atunci, antrenorul portughez le mai pregătise pe Estrela Amadora (la juniori), Dezembro, Odivelas, Pinhalnovense, Aves, Pacos Ferrerira, FC Porto şi Sporting Braga. Fonseca a avut rezultate încă din primul sezon şi a reuşit să ia titlul la 14 puncte diferenţă de rivala Dinamo Kiev:

”Totul a decurs normal. Domnul Lucescu a făcut o treabă excelentă aici, îl respect enorm. Dar a fost uşor, pentru că jucătorii au asimilat foarte repede ideile noastre despre joc. A fost o adaptare normală”, a declarat Paulo Fonseca pentru Telekom Sport.

Antrenorul în vârstă de 44 de ani a fost întrebat despre primul loc care-i vine în minte atunci când aude de România: ”Avem o mulţime de jucători în România. Citesc în fiecare zi ziarele şi ziarele din Portugalia scriu despre jucătorii care evoluează în România. Trebuie să recunosc, când cineva vorbeşte despre fotbalul de la voi, primul la care mă gândesc este Hagi. Hagi este o legendă”.



De asemenea, Paulo Fonseca şi-a adus aminte şi de Basarab Panduru, pe care l-a avut adversar în campionatul Portugaliei. Fosenca era sub contract cu FC Porto în perioada în care Panduru juca pentru Benfica: ”Panduru, mi-l amintesc foarte bine. Cred că în acest moment aveţi jucători tineri foarte buni, şcoli de fotbal foarte puternice. E ca în Portugalia. Nu avem foarte mulţi jucători consacraţi, trebuie să jucăm cu cei tineri. Şi, la fel ca în Portugalia, cred că acesta este viitorul”.
 

Afla mai multe despre: paulo fonsecasahtiormircea lucescuucraina 

viewscnt
Articole similare