Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Explicaţiile oficiale ale eşecului de la Mondialul de handbal: "A fost o supraîncărcare motivaţională"

Explicaţiile oficiale ale eşecului de la Mondialul de handbal: "A fost o supraîncărcare motivaţională"

Handbal

Comentarii

Naţionala feminină a României, antrenată de ibericul Ambros Martin, a avut un parcurs foarte bun în grupe la Campionatul Mondial, clasându-se pe primul loc, dar în meciul cu Cehia din optimi a capotat neaşteptat (27-28) şi a ocupat doar locul 10 în clasamentul final, comparativ cu locul 3 de acum doi ani.

"Legat de echipa naţională de fete, lucrurile au mers mai mult decât civilizat, s-a înscris pe o traiectorie progresivă. Faptul că nu am reuşit să ne calificăm în sferturi nu ne-a picat tocmai bine, dar pe ansamblu linia de pregătire şi ceea ce ne propunem să facem noi cu bătaie lungă în 2020 este atins. 

Am început să ne aşezăm, să sedimentăm un pic ce s-a întâmplat în meci, ce s-a întâmplat înainte şi în momentul de faţă, încă nu este o concluzie bătută în cuie, trebuie să o analizăm, dar cred că a fost o supraîncărcare motivaţională, atât de mult şi-au dorit staff-ul şi echipa să treacă de acest meci. S-a şi pornit cu ideea de la început că trebuie să trecem de acest meci, încât s-a ajuns la un punct care nu ne-a făcut bine. Reacţia de după meci a fetelor ne-a arătat acest lucru. 

Sistemul este, aşa cum s-a discutat destul de mult în ultimii ani, un pic nedrept. Dar nu pot să folosesc cuvântul ăsta, pentru că acum doi ani ne-a favorizat. Am trecut de Brazilia, care a terminat pe locul întâi în grupă, iar noi pe locul 4. Acel meci ne-a deschis drumul spre medalie. A fost exact invers acum. Noi am terminat pe locul întâi în grupă, Cehia a fost pe 4, dar ne-a scos. Ăsta e sportul de mare performanţă, vorbim despre un gol şi tot discursul tuturor ar fi fost cu totul altul", a declarat Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei, pentru Agerpres.

Afla mai multe despre: alexandru deduromaniahandbalcehiaproblemeexplicatii 

viewscnt
Articole similare