Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FABULOS | Asta e adevărata moştenire a lui Lucescu: clubul îmbogăţit de Il Luce cu 250 de milioane de euro

FABULOS | Asta e adevărata moştenire a lui Lucescu: clubul îmbogăţit de Il Luce cu 250 de milioane de euro

Campionate

Comentarii

Au trecut deja doi ani de când Mircea Lucescu a părăsit-o pe Şahtior Doneţk, însă efectele muncii depuse de tehnicianul român în Ucraina încă se fac simţite din plin.

Dincolo de cele 22 de trofee aduse de Lucescu în anii petrecuţi la Şahtior, clubul din Doneţk a devenit şi o echipă extrem de profitabilă pe piaţa transferurilor. Tactica impusă de Il Luce în ceea ce priveşte transferurile, prin aducerea de jucători cu potenţial din America de Sudm, s-a transformat într-o veritabilă mină de aur.

Mai exact, Şahtior a obţinut până în acest moment peste 250 de milioane de euro din vânzarea jucătorilor aduşi de-a lungul timpului de Lucescu.

Ultimul pe o lungă listă este brazilianul Fred, care tocmai a fost cumpărat de Manchester United pentru aproape 60 de milioane de euro. Cumpărat de Lucescu în 2013, pentru 15 milioane de euro, Fred pleacă de la Şahtior pentru o sumă de aproape patru ori mai mare şi e gata să scrie istorie în Premier League.



Cei mai importanţi jucători vânduţi de Şahtior Doneţk sunt Willian (Anji - 37 milioane euro), Fernandinho (Man. City - 40 milioane euro), Mkhitaryan (Dortmund - 28 milioane euro), Douglas Costa (Bayern Munchen - 30 milioane euro), Alex Teixeira (Jiangsu Suning - 50 milioane euro), Fred (Man Utd - 60 milioane euro). Toţi au fost transferaţi în Ucraina în timpul mandatului lui Mircea Lucescu.

Afla mai multe despre: lucescusahtiortransferuri 

viewscnt
Articole similare