Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Facebook, proces pentru monopol. Mark Zuckerberg ar putea fi obligat să vândă WhatsApp şi Instagram

Facebook, proces pentru monopol. Mark Zuckerberg ar putea fi obligat să vândă WhatsApp şi Instagram

Diverse

Comentarii

Anul 2020 s-ar putea încheia extrem de prost pentru Mark Zuckerberg, cel care deţine Facebook. Potrivit Marca.com, Comisia Federală de Comerţ a anunţat că a deschis un proces de monopol împotriva gigantului Facebook şi solicită vânzarea reţelelor WhatsApp şi Instagram, filiale ale companiei.

Gigantul Facebook ar putea primi o lovitură extrem de dură. Comisia Federală de Comerţ a deschis un proces în care celebra reţea de socializare este acuzată de monopol. Concret, americanii susţin că Mark Zuckerberg deţine acum monopol pe reţelele de socializare, după ce în trecut a reuşit să achiziţioneze companiile WhatsApp şi Instagram.

Autorităţile din 48 de state şi guvernul SUA au ajuns la concluzia că Facebook are acum monopol, o practică ilegală: ”De aproape un deceniu, Facebook şi-a folosit puterea de dominaţie şi monopol pentr a zdrobi rivalii mai mici şi a pune capăt concurenţei, totul în detrimentul utilizatorilor de zic cu zi”, a declarat Letitia James, procuror general al statului New York. 

Drept urmare, gigantul Facebook ar putea fi obligat să vândă filialele Instagram şi WhatsApp. Prin această măsură, oficialii americani încearcă să obţină independenţa pentru cele două reţele de socializare.

Afla mai multe despre: facebook 

viewscnt
Articole similare