Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Fără precedent!" Istvan Kovacs, gest neobişnuit făcut către un star al Barcelonei. Spaniolii s-au sesizat şi l-au taxat pe "central"

"Fără precedent!" Istvan Kovacs, gest neobişnuit făcut către un star al Barcelonei. Spaniolii s-au sesizat şi l-au taxat pe "central"
Comentarii

Barcelona a fost eliminată din UEFA Champions League, în faza sferturilor de finală, după o înfrângere clară în faţa celor de la Paris Saint-Germain.

Arbitrul central al partidei de pe Stadionul Olimpic din Barcelona a fost Istvan Kovacs, unul dintre cei mai bine cotaţi arbitrii români, în prezent. Maniera în care Kovacs a arbitrat manşa retur dintre Barcelona şi PSG a stărnit un val de reacţiie negative, venit din partea presei din Spania, cât şi din partea oficialilor sau jucătorilor Barcelonei.

Xavi a fost principalul nemulţumit de deciziile luate de Istvan Kovacs. Tehnicianul iberic a declarat faptul că deciziile lui Kovacs au avut un impact imens asupra rezultatului, fapt pe care îl consideră inadecvat la acest nivel. Totuşi, înainte de adevăratele controverse ale partidei dintre Barcelona şi PSG, Istvan Kovacs a fost protagonistul unui alt moment neobişnuit.

Mundo Deportivo a detaliat o situaţie care a avut loc înainte de startul partidei de la Barcelona, situaţie în care au fost implicaţi Istvan Kovacs şi Frenkie De Jong, unul dintre cei patru căpitani ai Barcelonei. Kovacs l-ar fi avertizat pe De Jong de faptul că neerlandezul este la un singur cartonaş galben de suspendare, o sancţiune usturătoare, în cazul în care Barcelona s-ar fi calificat în semifinalele din Champions League.

"Centralul" din Carei i-ar fi făcut un semn starului de la Barcelona, să fie inteligent şi să evite cartonaşul galben. Astfel, jurnaliştii iberici au descris gestul arbitrului român drept "fără precedent", în condiţiile în care acesta s-a petrecut chiar înainte de startul duelului.

Istvan Kovacs l-a avertizat pe Frenkie De Jong, înainte de startul meciului

"Fanii cântau imnul Barcelonei, jucătorii aşteptau să intre pe teren, tuşierii verificau ca jucătorii să nu aibă inele, brăţări sau alte accesorii. Între timp, ce făcea arbitrul român Istvan Kovacs? L-a avertizat pe Frenkie de Jong. Fără precedent! Un avertisment înaintea meciului!

I-a spus în engleză şi a accentuat prin gesturi că trebuie să fie inteligent. Arbitrul ştia că olandezul de la Barca este la un galben de suspendare şi i-a spus să fie atent, pentru că nu îi va permite să protesteze sau să faulteze dur.

I-a spus jucătorului, folosind nişte gesturi evidente, să fie inteligent şi să nu ia cartonaşul galben dacă vrea să fie prezent în prima manşă a semifinalelor. Cu degetul la tâmplă, în mod repetat, a transmis un mesaj clar", au notat jurnaliştii spanioli.

Aceştia au continuat şi s-au legat de cartonaşele acordate de Istvan Kovacs, cât şi de jucătorii pe care i-a avertizat. Spaniolii au observat o tendinţă de a acorda cartonaşe galbene strict jucătorilor care nu se aflau în pericol de suspendare pentru manşa tur a semifinalelor.

"Nu îl criticăm pe arbitru pentru faptul că ştia ce jucători sunt în pericol să fie suspendaţi, dar el nu poate lua decizii dinainte şi nu poate să demonstreze că nu a arbitrat condiţionat de aceste informaţii, iar dovada este că a făcut-o.

Pe lângă eliminarea lui Araujo, Kovacs a arătat cinci cartonaşe galbene jucătorilor Barcelonei şi patru celor de la PSG. Coincidenţa face că niciun jucător în pericol de suspendare nu a fost avertizat. Acest lucru arată că românul a fluierat ’cu un Excel’ în minte", au continuat jurnaliştii de la Mundo Deportivo.

Afla mai multe despre: uefa champions leaguebarcelonaistvan kovacspsgfrenkie de jong 

viewscnt
Articole similare