Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fata care conduce "Furia Roz"! E cel mai tânăr pilot-campion din România: "Se supără, mai ales că eu sunt mai mică decât ei"

Fata care conduce "Furia Roz"! E cel mai tânăr pilot-campion din România: "Se supără, mai ales că eu sunt mai mică decât ei"galerie foto

Sporturi

Comentarii

Are doar 14 ani, e pasionată de bolizi cu mulţi cai putere şi, după doar doi ani de participări la competiţiile de RallyCross, a reuşit să devină campioană naţională! Iris Muscalu, pilot susţinut de Federaţia Română de Automobilism Sportiv, e cea mai fericită atunci când la concurs îi depăşeşte pe băieţi.

La 14 ani, Iris Muscalu are cu ce se lăuda! A terminat prima în acest sezon Campionatul RallyCross organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv la clasa Juniori 1. Adolescenta s-a apucat de acest sport în 2021. 

 „Pentru o fată să facă motorsport este foarte interesant, pot spune că mai interesant decât pentru un băiat. După părerea mea ai o altă satisfacţie când eşti într-o competiţie cu băieţi şi tu chiar reuşeşti să ajungi la nivelul lor sau chiar să îi întreci”, a declarat Iris Muscalu, pilot în Campionatul de RallyCross, pentru Sportsnet.ro

Iris este mândră de ea atunci când îşi întrece adversarii! „Mă simt extraordinar! Am un sentiment pe care nu pot să îl descriu. Cu siguranţă se supără, mai ales că eu sunt mai mică decât ei” - Iris Muscalu, pilot în Campionatul de RallyCross.  

Fata a început RallyCross-ul în 2021, dar este pasionată de motorsport de când se ştie.  

„Tata m-a întrebat <<nu vrei să mergi la un antrenament, să vezi dacă îţi place>> şi chiar mi-a plăcut foarte mult şi am zis de ce să nu continui” - Iris Muscalu, pilot în Campionatul de RallyCross.  

Deşi la volan în timpul curselor este foarte bătăioasă, Iris a ţinut ca maşină şi costum ei de pilot să aibă culoarea care o reprezintă. 

 „Am găsit-o pe aceasta şi m-am gândit că de ce să nu îi aduc o emblemă feminină şi să îi fac cu nişte detalii roz şi costumul la fel”- Iris Muscalu, pilot în Campionatul de RallyCross.  

Cu gândul la raliuri 

În anul ei de debut în RallyCross, Iris nu a fost ferită de accidente!  

„M-am răsturant în primul meu an la o etapă, chiar acasă, la Cîmpulung. Emoţiile au fost mai mari. Nu a fost o răsturnare foarte urâtă dar a fost prima şi m-am speriat” - Iris Muscalu, pilot în Campionatul de RallyCross.  

Sportiva spune că RallyCross-ul este doar o etapă în cariera ei din motorsport pe care şi-o doreşte cât mai lungă.  

„Deocamdată sunt mică, am doar 14 ani, dar după ce împlinesc 16, vreau să concurez în Campionatul de Raliuri, mi se pare foarte interesant şi îmi place foarte mult”  - Iris Muscalu, pilot în Campionatul de RallyCross.  

RallyCross-ul, un sport pentru toate vârstele    

RallyCross-ul este un sport care constă în curse de maşini în stil sprint, desfăşurate pe un circuit cu suprafaţă mixtă, asfalt şi teren accidentat,  la care participă autovehicule special construite.    

Această ramură a motorsportului înseamnă dueluri roată la roată, drifturi spectaculoase şi maşini care accelerează foarte rapid.  

RallyCross-ul este un sport pentru toate vârstele, la care pot participa atât copiii cu vârste începând de la 9 ani (la categoria debutant fiind asistaţi în maşină de un adult),  adolescenţii, cât şi adulţii până la orice vârstă.   

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: iris muscaluiris muscalu rallycross 

viewscnt
Articole similare