Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FC Viitorul - Vitesse, 2-2, în turul doi preliminar al Europa League. Olandezii au prima şansă la calificare

FC Viitorul - Vitesse, 2-2, în turul doi preliminar al Europa League. Olandezii au prima şansă la calificare

UEFA Europa League

Comentarii

Formaţia FC Viitorul a remizat, joi, pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa Vitesse Arnhem, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa, meci la care a condus cu 2-0 şi a rămas în inferioritate numerică spre final.

LIVE TEXT | Viitorul - Vitesse 2-2 (Drăguş '44, '50 / Matavz '54, Linssen '72)

Echipele de start:

VIITORUL: Cojocaru - Lima, Ţâru, Mladen, De Nooijer - Achim, Băluţă, Vână - Ianis Hagi, Drăguş, Măţan; Rezerve: Buzbuchi, Luchin, Voduţ, Ciobanu, Boboc, Artean, Houri

VITESSE: Eduardo - Karavaev, Thelander, Clarke-Salter, Buttner - Foor, Serero - Beerens, Bruns, Linssen - Matavz; Rezerve: Pasveer, Karami, Van der Werff, Clark, Darfalou, Gong, Bero


Viitorul a început timid meciul cu Vitesse, iar olandezii puteau deschide scorul în minutul 35. Matavz nu a prins însă poarta. Finalul de repriză le-a aparţinut în totalitate puştilor lui Hagi. Drăguş a ratat incredibil singur cu portarul. Apoi constănţenii ar fi trebuit să beneficieze de o lovitură de la 11 metri, dar arbitrul a închis ochii la henţul lui Butner. Imediat, Viitorul a dat lovitura. Drăguş a fructificat centrarea perfectă a lui Houri.

Imediat după pauză, atacantul de 19 ani a mai lovit o dată. A păcălit pasul la ofside al olandezilor şi a făcut 2-0. Diferenţa nu a rezistat decât patru minute. Matavz a marcat cu o respingere norocoasă. 

La cealaltă poartă, Ianis Hagi a ratat o ocazie rarisimă. Şi în loc de 3-1, s-a făcut 2-2. Linsenn a restabilit egalitatea după o nouă ezitare a apărării Viitorului. Pe final, Hagi a mai primit o lovitură. Artean a fost eliminat la doar şase minute după ce a intrat pe teren.

Vitesse s-a aruncat în atac şi putea da lovitura. Matavz a dat bară, apoi Beerens nu a reuşit să îl învingă pe Cojocaru, iar Viitorul - Vitesse s-a terminat 2-2.

FINAL

Min. 82 - Cojocarul intervine salvator în două rânduri şi o ţine în viaţă pe Viitorul.

Min. 72 - GOOOOOL Vitesse! Linssen se înalţă în careu şi trimite mingea în poarta lui Cojocaru.

Min. 66 - Matavz scapă spre poarta lui Cojocaru şi şutează năprasnic, dar portarul român izbuteşte să respingă în corner.

Min. 54 - GOOOOOOOOOOL Vitesse! Matavz reduce din diferenţă, după o execuţie în forţă cu capul.

Min. 50 - GOOOOOOL Viitorul! Drăguş face ”dubla”, tot cu o lovitură de cap.

Min. 46 - Start în repriza secundă!

PAUZĂ

Min. 44 - GOOOOOOOL Viitorul! Băluţă centrează foarte bine, iar Drăguş trimite perfect cu capul din interiorul careului de 6 metri.

Min. 36 - Ocazie importantă pentru Vitesse! Bruns centrează foarte bine în faţa careului de 6 metri, dar Matavz nu reuşeşte să trimită mingea cu capul pe poartă.

Min. 34 - Viitorul a crescut presiunea asupra apărării lui Vitesse. Şutul puternic al lui Vână trece pe lângă poarta lui Eduardo.

Min. 29 - Şutul lui Băluţă este prins cu siguranţă de portarului lui Vitesse.

Se joacă foarte mult la centrul terenului, niciuna dintre cele două echipe nu vrea să-şi asume riscuri prea mari.

Vitensse se află la cârma jocului în startul partidei.

Min. 1 - A început partida!

Cristian Bivolaru a prefaţat partida Viitorul - Vitesse:

Viitorul trece de la amatorii din Luxemburg la una dintre echipele olandeze cu multe meciuri în cupele europene. Daca echipa lui Hagi a bifat opt întâlniri pe continent, adversarii au 50 de partide în cupele europene. 

LIVE TEXT | FC Viitorul - Vitesse, în turul doi preliminar al Europa League, se joacă joi, de la ora 18:00

"Întâlnim o echipă din Olanda, cu un fotbal foarte bun, dar avem încredere mare în noi. Sperăm să facem două meciuri foarte bune şi să ne ridicăm la nivel european. Meciul este deschis, cred că vor fi două meciuri frumoase pentru că adversarul este agresiv. Este un adversar care pune multă presiune, sunt foarte buni pe contraatac. Noi suntem o echipă, ne place să atacăm, ne place să jucăm fotbal. Cred că vor fi două meciuri frumoase. Nu avem probleme de lot. Ştiu că am o echipă foarte tânără, nu aşa de experimentată, dar cu jucători tineri, talentaţi, care sper ca mâine să joace foarte bine" , a declarat Gheorghe Hagi înaintea meciului cu Vitesse.

În trecut, Vitesse a mai întâlnit două echipe din România în competiţiile europene. Olandezii au eliminat-o pe Rapid, în 2002, dar au pierdut "dubla" cu Petrolul din urmă cu cinci ani. 

Afla mai multe despre: viitorulracing luxemburggheorghe hagieuropa league 

viewscnt
Articole similare