Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia Română de Box speră ca în 2018 să primească finanţare de la MTS

Federaţia Română de Box speră ca în 2018 să primească finanţare de la MTS

Box

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Câtea, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ia în calcul, chiar dacă instituţia pe care o conduce va câştiga procesul pe care îl are cu MTS în ceea ce priveşte o datorie mai veche, să o achite, astfel încât FRB să primească anul viitor finanţare de la bugetul de stat.

“Suntem în pronunţare. A fost judecat ieri procesul pe care îl avem cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi vedem ce se decide. Dacă instanţa va decide că federaţia trebuie să dea banii, vom da cei 250.000 de lei. Voi face rost până la sfârşitul anului şi vom plăti datoria, în mod cert. Şi mi se pare corect să primim finanţare pentru anul viitor. Regulamentul are acest criteriu, nu vor primi finanţare federaţiile care au datorii către minister şi bugetul de stat. Vii cu certificat fiscal şi se închide automat. Iar dacă instanţa ne va da nouă dreptate, probabil că MTS-ul va face recurs. Să vedem, ne gândim şi la varianta asta, în proporţie de 70 la sută vom pune banii şi vom vedea ce se întâmplă după aceea. Nu am vrut să facem lucrul acesta până acum pentru că însemna că recunoşteam datoria. Dacă noi vom câştiga m-am gândit să cerem nişte răspunsuri măcar, dacă nu compensaţii celor care se fac vinovaţi. Pentru că ne-au văduvit doi ani şi jumătate de buget. Trebuie să ne gândim că au fost peste 4 milioane de lei, al un buget minimal”, a declarat Câtea.

Oficialul FRB a precizat că acesta este singurul litigiu pe care federaţia îl mai are dintre cele 16 începute atunci când a preluat conducerea instituţiei: “Erau 16 procese pe rol şi pierdeam unele dintre ele. Acum nu mai există. Există doar cel cu ministerul. S-au stins datoriile către terţi, ne aflăm doar în litigiu cu ministerul. Dacă ne găsesc pe noi vinovaţi vom găsi bani şi vom plăti”.

Vasile Câtea a firmat că a ajuns la o înţelegere de principiu cu Primăria Târgu Jiu în ceea ce priveşte organizarea Campionatului European Under 22. “Au fost discuţii cu mai multe primării, Timişoara, Târgu Jiu şi Iaşi. Au răspuns foarte prompt cei de la Târgu Jiu şi rămâne să ne punem de acord cu lucrurile pentru organizarea Campionatului European Under 22. Nu putem da acum un buget final, dar ei vor asigura cheltuielile organizatorice, undeva la 60.000 de euro. Aceasta va fi contribuţia primăriei. Suma totală va fi undeva la 200.000 de euro şi diferenţa trebuie să o asigurăm noi”, a mai spus preşedintele FR Box. 

Afla mai multe despre: boxvasile câteafr boxmts,  

viewscnt
Articole similare