Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Final de drum la 39 de ani. Nikola Karabatic, cel mai titrat handbalist din istorie, şi-a anunţat retragerea din activitate

Final de drum la 39 de ani. Nikola Karabatic, cel mai titrat handbalist din istorie, şi-a anunţat retragerea din activitate

Handbal

Comentarii

Într-o declaraţie oficială publicată pe site-ul clubului său, PSG, Nikola Karabatic a anunţat că se va retrage din activitatea de jucător la finalul sezonului 2023-2024.

"Astăzi, încep al 22-lea şi ultimul meu an profesional în culorile lui Paris Saint-Germain, un club care înseamnă atât de mult pentru mine", a scris triplul campion olimpic, în vârstă de 39 de ani, într-o scrisoare postată pe site-ul clubului.

"Voi împlini 40 de ani la sfârşitul sezonului şi simt că am parcurs un cerc complet. Am făcut tot ce mi-am dorit, am realizat şi mi-am depăşit toate visele cele mai nebuneşti. Vreau să trăiesc din plin această provocare şi să trec la altceva, pentru că în ultimii ani am început să gândesc şi să văd viaţa altfel", a spus el pentru L'Equipe.

Fundaşul internaţional vorbeşte în continuare despre importanţa vieţii sale de familie pentru a întoarce pagina vieţii sale de sportiv de (foarte) înalt nivel: "Vreau să las această poveste în urmă şi să privesc cu nerăbdare la viaţa mea de după. Ducem o viaţă minunată, dar este solicitantă şi vreau să trăiesc un pic mai liniştit cu familia mea, cu copiii mei (Alek, 7 ani, Nora, 4 ani). Am convenit că acesta va fi ultimul sezon în care Géraldine (partenera sa) şi copiii mă vor susţine până la capăt, iar apoi tata va fi disponibil pentru orice".

Jucătorul cu numărul 44 de la Paris Saint-Germain este handbalistul cel mai medaliat în istoria JO, alături de conaţionalii Luc Abalo şi Michael Guigou, au câte trei titluri olimpice (2008, 2012, 2021) şi o medalie de argint la Rio (2016)

Spre deosebire de ceilalţi doi, Nikola Karabatic trage speranţa să îşi îmbunătăţească performanţele la JO de la Paris.

Palmaresul său mai cuprinde patru titluri mondiale, trei europene, iar acest sezon este ultima şansă pentru el de a conduce clubul parizian la câştigarea unui prim trofeu în Liga Campionilor, obiectiv cu care a sosit la Paris în 2015.

Karabatic a cucerit trofeul de trei ori Liga Campionilor, cu trei cluburi diferite, Montpellier, THW Kiel şi Barcelona.

Afla mai multe despre: karabatichandbal 

viewscnt
Articole similare