Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Manea a spus unde va trimite Tottenham bani în România după transferul lui Drăguşin: "Da" | EXCLUSIV

Florin Manea a spus unde va trimite Tottenham bani în România după transferul lui Drăguşin: "Da" | EXCLUSIV

Premier League

Comentarii

Radu Drăguşin (21 de ani) a fost prezentat oficial în tricoul celor de la Tottenham.

Florin Manea ”a dat din casă”. Ce bani vor ajunge în buzunarele FRF

Radu Drăguşin devine, după mutarea la Tottenham, care se face pentru 30 de milioane de euro, cel mai scump fotbalist român din întreaga istorie! 

Una dintre primele întrebări după mare transfer a lui Drăguşin a fost: Cui i se cuvine contribuţia de solidaritate din transferul lui Radu Drăguşin la Tottenham? Motiv pentru care Orange Sport l-a contactat pe impresarul lui Drăguşin, Florin Manea, care a explicat situaţia.

Drăguşin a ajuns doar la vârsta de 16 ani în Italia, la Juventus, de la Sport Regal Bucureşti, în schimbul sumei de 250.000 de euro. 

Mai exact, la clubul controlat de milionarul Claudiu Florică, cel care, între timp, şi-a format un alt club, Metropolitan Estudiantes, noul jucător de la Tottenham a stat între 2013 şi 2018, atunci când a făcut pasul spre Juventus Torino.

"De solidaritate. Regal l-a vândut la Rapid Bucureşti. Rapid a băgat acea societate în faliment, aşa că FRF va încasa nişte bani. 80.000 - 100.000, ceva de genul", a declarat Florin Manea, pentru Orangesport.ro. 

Contribuţie de solidaritate: sumă compensatorie reprezentând 5% din indemnizaţia detransfer, repartizată cluburilor care au contribuit la instruirea unui jucător profesionist în perioada cât acesta a avut vârsta de 12 – 23 de ani, conform regulamentelor FRF. 

  • 20 de milioane de euro este cota de piaţă a românului, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.com. 

Radu Drăguşin va purta numărul şase la Tottenham, număr folosit şi de Vlad Chiricheş în primul sezon în care a evoluat pentru formaţia din capitala Angliei. Ultimul jucător care a îmbrăcat tricoul cu numărul şase la Tottenham a fost Davidson Sanchez, pleacat vara trecută la Galatasaray.

  • La echipa naţională, Radu Drăguşin poartă tricoul cu numărul 3. 

Curajos la primul interviu pentru Tottenham

Transferul lui Radu Drăguşin la Tottenham Hotspur a devenit oficial, joi, 11 ianuarie 2024, la ora 21:00 (ora României). Fundaşul central român a semnat un contract valabil până în anul 2030 şi va purta numărul 6.

Iar la câteva ore distanţă, Radu Drăguşin a oferit primele sale cuvinte din postura de jucător al lui Tottenham.

”Sunt entuziasmat. Mă simt fericit. E un pas mare pentru mine şi simt că e pasul corect. Decizia a fost în adâncul inimii mele. Am avut nişte discuţii cu antrenorul (n.r. – Ange Postecoglou), am simţit o conexiune de prima dată când am vorbit.

Mi-a spus că mă vrea, îi place felul meu de a juca şi crede că mă potrivesc acestei echipe. 

Îmi place acest tip de fotbal, cu linia defensivă sus, agresivă cu multe spaţii în spate de apărat. Sunt un băiat care dă totul pentru echipă. Fanilor le transmit că voi da 100% pe teren”, a declarat acesta.

Afla mai multe despre: radu dragusintottenhamtaxa de solidarietate 

viewscnt
Articole similare