Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbal la biserică. Preşedintele lui Lazio îşi va cere scuze în sinagogă pentru comportamentul antisemit al fanilor

Fotbal la biserică. Preşedintele lui Lazio îşi va cere scuze în sinagogă pentru comportamentul antisemit al fanilor

Serie A

Comentarii

Preşedintele clubului de fotbal Lazio, Claudio Lotito, urmează să viziteze sinagoga din Roma pentru a-şi cere scuze faţă de comportamentul antisemit al unor membri ai galeriei echipei.

Lotito va fi însoţit de doi jucători ai formaţiei, brazilienii Felipe Anderson şi Wallace, dar şi de purtătorul de cuvânt al clubului.

Poliţia italiană a deschis o anchetă după ce suporterii echipei italiene de fotbal Lazio Roma au desfăşurat pancarte cu Anne Frank purtând un tricoul al clubului AS Roma, rivala lor istorică, pe stadionul Olimpic, arenă pe care o împart cele două formaţii.

Duminica trecută, la meciul cu Cagliari (3-0), fanii laziali au fost grupaţi în zona Curva Sud, partea de stadion rezervată în mod obişnuit romanilor, întrucât Curva Nord se afla închisă pentru două meciuri din cauza scandărilor rasiste de la meciul cu Sassuolo de la începutul lunii octombrie.

Însă ei şi-au marcat trecerea prin zona "inamică" prezentând numeroase imagini cu Anne Frank, tânăra evreică în al cărei jurnal intim îşi povestea viaţa sa la Amsterdam în timpul ocupaţiei naziste din cel de-al II-lea Război Mondial, purtând un tricou al echipei AS Roma, rivala lui Lazio. Acelaşi fotomontaj a apărut şi în urmă cu patru ani pe reţelele de socializare.

Comunitatea evreiască din capitala italiană a reacţionat imediat, explicând că "acesta nu este fotbal, nu este sport".

"Scoateţi antisemitismul de pe stadioane", a scris, pe Twitter, Ruth Durghello, preşedinta comunităţii evreieşti din Roma.

Inamici istorici, AS Roma şi Lazio se întâlnesc în derby-ul capitalei pe 18 noiembrie, în cadrul etapei a 13-a din Serie A.

Şi la Strasbourg, preşedintele PE, Antonio Tajani, a condamnat incidentul de pe stadionul Roma. "Nu pot să nu condamn în mod categoric ceea ce s-a întâmplat la Roma, în Italia, unde un grup de huligani a folosit o imagine cu Anne Frank pentru a-şi exprima dezaprobarea faţă de o echipă adversă'', a spus Tajani.

Afla mai multe despre: lazioas romaserie apresedintelotitosinagogaantisemitismfanicurva sud 

viewscnt
Articole similare