Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul de 6 milioane de euro al lui Gigi Becali putea rata transferul la FCSB: ”A venit ca o surpriză. Mai multe echipe din Europa mă urmăreau”

Fotbalistul de 6 milioane de euro al lui Gigi Becali putea rata transferul la FCSB: ”A venit ca o surpriză. Mai multe echipe din Europa mă urmăreau”

FCSB

Comentarii

Gigi Becali le-a solicitat recent francezilor de la Lorient şase milioane de euro pentru a-l putea cumpăra pe Siyabonga Ngezana (26 de ani) de la FCSB.

Ce oferte a avut Ngezana înainte de a ajunge la FCSB

Siyabonga Ngezana a ajuns în vara acestui an la FCSB, după ce Gigi Becali a plătit 600.000 de euro pentru a-l aduce de la Kaizer Chiefs.

Fundaşul sud-african a avut nevoie de o perioadă lungă de acomodare la fotbalul românesc, dar a devenit treptat titular în centrul defensivei liderului din România.

Iar evoluţiile sale bune de la FCSB l-au adus pe Ngezana şi în atenţia naţionalei din Africa de Sud, acesta fiind inclus în lotul preliminar pentru Cupa Africii pe Naţiuni, ce va avea loc la începutul anului viitor.

Recent, fundaşul central de 26 de ani a oferit un interviu în presa africană, unde a povestit culisele transferului său în România, care s-a realizat după ce au căzut negocierile pentru o posibilă mutare a sa la în Republica Moldova, la Sheriff Tiraspol.

”Transferul în România a venit ca o surpriză... mai multe echipe din Europa mă urmăreau, Sheriff chiar s-a consultat cu Chiefs pentru serviciile mele înainte ca sezonul din Africa de Sud să se încheie.

Aşadar, jucam ştiind că exista o ofertă de la Sheriff, dar lucrurile n-au mers conform planului. Cluburile nu au ajuns la un acord, apoi a apărut oferta de la FCSB prin intermediul unei agenţii. Ei căutau urgent un fundaş, aşa că a apărut această oportunitate.

Acei oameni care mă urmăreau pentru a mă duce la Sheriff cunoşteau şi alte echipe din Europa. Nu au avut mult timp să mă monitorizeze, dar evident că au văzut ceva în mine din moment ce m-au recomandat la club, au trimis clipuri cu mine şi, din fericire, mutarea s-a înfăptuit”, a declarat Ngezana, într-un interviu acordat ziarului iDiski Times.

În ultimul meci al FCSB-ului din 2023, Siyabonga Ngezana a fost titular cu Poli Iaşi (3-1), dar a suferit o comoţie în prima repriză, după o ciocnire cu un adversar. 

Fundaşul sud-african a fost transporat la spital, însă acum se află într-o stare bună şi are nevoie de câteva zile de odihnă.

  • Un milion de euro este cota de piaţă a lui Ngezana, potrivit Transfermarkt.com

Afla mai multe despre: fcsbsiyabonga ngezanasuperligaafrica de sud 

viewscnt
Articole similare