Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Fotbalistul român" anunţat ca un star de Al-Ain a provocat furie: "Va polua imaginea clubului / Nu ne păcăliţi". Ce s-a întâmplat după transfer

"Fotbalistul român" anunţat ca un star de Al-Ain a provocat furie: "Va polua imaginea clubului / Nu ne păcăliţi". Ce s-a întâmplat după transfer
Comentarii

Al-Ain FC, din Emiratele Arabe Unite, este în centrul unui scandal după ce a oficializat, miercuri, ultimul transfer. Echipa din prima ligă l-a anunţat oficial pe israelianul Omer Atzili (29 de ani), dar din cauza disputelor culturale l-a prezentat drept jucător român, iar mai mulţi suporteri arabi, dar şi o parte a presei au ripostat.

Al-Ain l-a prezentat oficial pe româno-israelianul Omer Atzili şi a provocat furie: "Va polua imaginea clubului"

Atacantul Omer Atzili s-a despărţit de Maccabi Haifa, club din Israel, după două sezoane şi a fost prezentat de Al-Ain, în Emiratele Arabe Unite, după ce în schimbul său s-a plătit suma de 2 milioane de euro. 

Însă, un simplu transfer s-a transformat într-o dispută în fotbalul din Emiratele Arabe Unite. Omer Atzili a devenit primul evreu israelian în fotbalul arab

Al-Ain a dorit să evite controversa şi l-a prezentat drept fotbalist român, profitând de faptul că israelianul are şi cetăţenia română, care a fost dobândită în 2015, conform i24news.tv, care citează televiziunea N12.

Sursa citată a luat pulsul transferului, iar mulţi dintre fanii din Emiratele Arabe Unite s-au arătat revoltaţi. În timp ce unii au spus că nu se vor lăsa păcăliţi de identitatea sub care a fost prezentat, o publicaţie din ţara arabă a transmis că "ruşinea lui Al-Ain continuă". 

Ahmed Al Nuaimi, preşedintele unei asociaţii care se opune normalizării relaţiilor dintre Emiratele Arabe Unite şi Israel, a fost tranşant: "Clubul îşi forţează fanii să încurajeze un fotbalist pe care nu l-au dorit niciodată. Jucătorul israelian va polua imaginea clubului". 

De cealaltă parte, Al Jazeera, publicaţie importantă în zonă, a salutat venirea "starului din liga israeliană în Emirate" şi a adăugat că "este o achiziţie majoră pentru sezonul următor şi încă un pas făcut spre normalizarea relaţiilor dintre Israel şi Emirate. Istorie!". 

În contractul semnat cu Al-Ain, Omer Atzili a adăugat câteva clauze pe baza religiei sale. Astfel, el nu va juca şi nu se va antrena pe perioada sărbătorilor religioase ale evreilor, în principal de Iom Kipur, iar clubul, în semn de respect, a acceptat condiţiile. 

De asemenea, Omer Atzili nu va juca în Liga Campionilor Asiei, unde Al-Ain poate întâlni echipe din ţări aflate în relaţii reci cu Israel, precum Iran sau Siria, deşi paşaportul românesc i-ar fi permis. Însă, Al-Ain n-a dorit să rişte. 

Omer Atzili a jucat de-a lungul carierei în Israel (Rihon IeZion, Beitar Ierusalim, Maccabi Tel-Aviv şi Maccabi Haifa), la Granada, în Spania, şi în Cipru, la APOEL Nicosia. 

Atacantul are şase prezenţe în naţionala Israelului. 

Afla mai multe despre: omer atzilial-ainfotbalist roman al-ain 

viewscnt
Articole similare