Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Argumentele Poliţiei în cazul românului cu plăcuţele de înmatriculare speciale, contrazise. Ce număr are Helmuth Duckadam

FOTO | Argumentele Poliţiei în cazul românului cu plăcuţele de înmatriculare speciale, contrazise. Ce număr are Helmuth Duckadamgalerie foto

Diverse

Comentarii

Poliţia Rutieră a decis să-i ridice plăcuţele de înmatriculare şi să-i reţină permisul lui Răzvan Ştefănescu, românul din Suedia devenit celebru pentru numerele sale de înmatriculare, ”M..EPSD”. Poliţiştii şi-au argumentat decizia prin aplicarea Convenţiei de la Viena, care a fost însă modificată în 2016. De altfel, în România există numere personalizate care nu conţin cifre.

Răzvan Ştefănescu a devenit celebru în România pentru mesajul pe care a încercat să-l transmită prin intermediul numărului de înmatriculare. Ştefănescu trăieşte şi lucrează în Suedia, ţară care permite numerele personalizate în schimbul sumei de 650 de euro. După ce l-a oprit de mai multe ori în trafic, poliţiştii au decis în cele din urmă să-i ridice plăcuţele de înmatriculare şi să-i reţină permisul de conducere pentru 90 de zile.

Argumentul principal adus de Poliţia Rutieră a fost încălcarea Convenţiei de la Viena, care stipula că plăcuţele de înmatriculare trebuie să conţină neapărat cifre şi litere. Convenţia ONU data din 1968, dar a fost modificată în 2016, la solicitarea Belgiei, astfel că acum prevede că numerele de înmatriculare poti fi compuse şi numai din litere.

Interesant este că în România există şi alte automobile înmatriculate în străinătate şi care sunt formate numai din litere. Este cazul lui Helmuth Duckadam, care a primit cadou o maşină din partea unui prieten din SUA. Automobilul este înmatriculat în Arizona şi numărul este format doar din litere: ”STEAUA” şi nu există semne că ar fi avut până acum probleme în trafic.



Laurenţiu Reghecampf foloseşte şi el un automobil cu numere personalizate îngregistrate în SUA. Fostul antrenor al FCSB-ului are însă şi o cifră în componenţă: ”REGHE 1”.

Cât despre cazul lui Răzvan Ştefănescu, Ambasada Suediei a dat un comunicat în care a informat că plăcuţele de înmatriculare sunt valabile pe tot teritoriul Uniunii Europene. Ulterior, Eva Isaksen - purtător de cuvânt Agenţia de Transport din Suedia - a declarat pentru Realitatea TV că numerele în cauză vor fi anulate şi în Suedia: "De miercuri, nu va mai putea deţine acele numere de înmatriculare".

 Galerie foto

Afla mai multe despre: helmuth duckadamrazvan stefanescupolitiainmatriculare 

viewscnt
Articole similare