Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Contractul prin care CS U Craiova a primit exclusivitate pentru folosirea noului stadion

FOTO | Contractul prin care CS U Craiova a primit exclusivitate pentru folosirea noului stadiongalerie foto

Superliga

Comentarii

Marcel Popescu a dezvăluit că CS U Craiova are exclusivitate pe noul stadion, deşi arena a fost construită din bani publici. Clauza a fost prinsă într-un contract semnat în 2013.

Noua arenă din Bănie va fi folosită doar de CS U Craiova, în ciuda faptului că banii au fost asiguraţi de Compania Naţională de Investiţii. Asta înseamnă că este nevoie de acordul şefilor lui CS U pentru utilizarea arenei de către alte echipe. Clauza a fost însă trecută în contract încă din perioada în care vechea arenă încă era în picioare.

GSP.ro a publicat o parte din înţelegerea care s-a semnat în 2013 între CS U Craiova, Municipiu Craiova şi SC Blue Lions Capital SA, o firmă cu sediul în Bucureşti, a cărui acţionat - Adrian Andrici - a contribuit cu capitalul pentru înfiinţarea echipei în anul 2013. Contractul se întinde o perioadă de 15 ani de la data la care a fost încheiat, adică CS U Craiova are exclusivitate până în anul 2028.

În schimbul acestei exclusivităţi, Blue Lions Capital SA trebuie să vireze către bugetul Municipiului Craiova 10% din încasările pe bilete şi abonamente. De asemenea, încă 5% din aceste încasări vor merge către conturile Clubului Sportiv ”Universitatea” Craiova, bani ce urmează să fie folosiţi pentru celelalte secţii sportive. În afară de aceste procente, Blue Lions Capital nu mai are nicio altă obligaţie financiară.

Mai jos aveţi articolul din înţelegere care-i dă dreptul lui CS U Craiova să se bucure de exclusivitate:

Tot contractul dintre Municipiul Craiova, CS U Craiova şi Blue Lions poate fi citit AICI. Înţelegerea nu are însă nici număr de ordine, nici semnături.

Marcel Popescu a fost cel care a dezvăluit acest detaliu din înţelegere. Preşedintele lui CS U Craiova spune că înţelegerea este legală, deşi arena a fost construită din bani publici: "Noi avem un contract de exclusivitate cu Primăria şi Consiliul Local. În următorii 11 ani noi avem în exclusivitate dreptul de a folosi arena. Este legal. Este vorba de Universitatea Craiova, nu de o persoană fizică. Nu există o prevedere legală, ci este un contract cu obligaţii şi drepturi. Nimeni nu poate juca pe Ion Oblemenco fără acceptul nostru", a spus Popescu la Pro X.

Afla mai multe despre: marcel popescucs u craiovaliga 1stadion 

viewscnt
Articole similare