Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Un brazilian este înnebunit după tricourile naţionalei noastre. Cum a ajuns la această pasiune

FOTO | Un brazilian este înnebunit după tricourile naţionalei noastre. Cum a ajuns la această pasiunegalerie foto
Comentarii

Fernando Silva, un suporter brazilian care trăieşte în capitala Brasil, colecţionează tricouri ale naţionalei... României. Pasiunea sa pentru naţionala noastră a început în 1994, când România a avut cel mai bun parcurs la o Cupă Mondială. Tânărul brazilian spune că modelul tricourilor, dar şi jocul ”Generaţiei de Aur” l-au împins înspre această pasiune.

Naţionala noastră are suporteri şi în Brazilia, naţionala care are cele mai multe Cupe Mondiale câştigate. Fernando Silva spune s-a îndrăgostit de naţionala noastră după turneul mondial din SUA 1994. Însă primul tricou românesc i-a ajuns în colecţie abia în 2003, modelul folosit în 2002. Acum, are peste 550 de tricouri ale echipelor naţionale: ”Întotdeauna am fost un colecţionar. În copilărie, am avut multe colecţii: benzi desenate, calendare, stickere, etc. Pasiunea mea pentru fotbal a început la Cupa Mondială din 1990, din Italia”, povesteşte Fernando pentru classicfootballshirts.co.uk.

Apoi, brazilianul povesteşte cum a ajuns să colecţioneze tricourile naţionalei României: ”Trebuie să spun că datorită Cupei Mondiale din 1994. Este Cupa Mondială favorită, una cu cele mai tari tricouri, după părerea mea şi a fost minunat să văd în acţiune această minunată echipă a României”. Primul tricou l-a primit în 1993. Era unul al Braziliei şi de atunci a început să colecţioneze: ”În 1993, am primit cadou un tricou de fotbal, care nu era al României, era un tricou albastru al Braziliei. Mi-a plăcut foarte mult acel tricou, dar atenţia mea a fost atrasă rapid de România, după Cupa Mondială din SUA. Din păcate, colecţia mea a pornit la câţiva ani după turneu. Primul tricou cu România a fost modelul din 2002, pe care l-am cumpărat în 2003”, îşi aminteşte Fernando Silva.



Imediat după Cupa Mondială din 1994, a încercat să facă rost de un tricou al naţionalei noastre: ”Prima mea încercare să am un tricou al României a fost în 1994, chiar după Cupa Mondială. Am trimis o scrisoare ambasadei României în Brazilia, dar nu mi-au răspuns, din păcate. Îmi dau acum seama că am scris în portugheză şi probabil că asta a fost o problemă”.



”Tricoul meu favorit de la naţional României este modelul din 1994. Nu este unul rar, dar este favoritul meu, de departe. Combinaţia de culori era perfectă, cu dungi şi cu guler în culorile steagului României. Şi, desigur, unul dintre cei mai mari jucători din istoria lor şi jucătorul meu favorit l-a purtat”.



Însă Fernando Silva are şi modele rare purtate de ”tricolori”: ”Am câteva tricouri purtate în anii '70 şi '80, încă din era comunistă şi care sunt foarte rare. Este greu să spun care este cel mai rar. Dacă ar fi să aleg, probabil că aş zice tricoul albastru pe care România l-a purtat de câteva ori. Am unul care a fost purtat la finalul anilor '70 şi unul pe care l-au purtat contra Braziliei, într-un meci amical jucat în 1974”.

Fernando caută acum un model şi mai relevent pentru naţional noastră: ”Vreau modelul albastru purtat contra Braziliei, la Cupa Mondială din 1970. L-am văzut o dată la vânzare, dar costa foarte mult şi nu mi l-am putut permite. Cred că aş face un efort bugetar dacă l-aş mai vedea la vânzare”.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: romaniafernando silvatricouri 

viewscnt
Articole similare