Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

GALERIE FOTO I Iniesta şi Pele, aşi la prima ediţie a Europenelor de Padbol găzduită la Constanţa

GALERIE FOTO I Iniesta şi Pele, aşi la prima ediţie a Europenelor de Padbol găzduită la Constanţagalerie foto

Diverse

Comentarii

Spania, cu două echipe şi România au ocupat, în ordine, podiumul primei ediţii a Campionatelor Europene de Padbol, care au avut loc în week-end la Constanţa.

Ibericii au avut trei echipe în careul de aşi şi au acaparat marea finală care a opus Spania I şi Spania III. Campionii mondiali Miguel Angel Barcelo Alonso şi Juan Miguel Hernandez au câştigat fără drept de apel finala după un dublu 6 la 3 în faţa formaţiei Iniaki Iniesta Vicent şi Juan Gil Vicent.

Iar dacă Spania a venit cu Iniesta, România a cucerit medaliile de bronz cu ajutorul lui „Pele”, aşa cum este supranumit Nicuşor Ilinca. Acesta, alături de Rafael Vasile şi de Gheorghe Mauro au trecut în finala mică de Spania II, 2-1 la seturi.

“A fost o competiţie de excepţie. Am crescut mult în valoare şi asta ne dă încredere pentru următorul campionat mondial”, a spus Rafael Vasile

Ineditul sport, care este o combinaţie între squash şi fotbal-tenis, a adus în sala Flamânda din Constanţa cei mai buni jucători din Europa, iar câteva sute de spectatori au urmărit această ediţie de debut.

“Toată lumea a fost extrem de încântată de acest eveniment. A fost cel mai reuşit eveniment din istoria acestui sport care cu siguranţă are un potenţial de creştere incredibil.” a declarat Elisabeta Gherghişan, preşedinte Asociaţia Română de Padbol 

După ce Asociaţia Română de Padbol, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, Primăriei Constanţa, Direcţiei Judeţene pentru Sport si Tineret Constanta şi al Asociaţiei Terra Semper Fidelis au dus la bun sfârşit acest eveniment, România este foarte aproape de a primi şi dreptul de organizare pentru campionatul mondial de anul viitor.

“Au fost patru zile spectaculoase şi ne bucurăm că le putem oferi constănţenilor asemenea evenimente sportive de calitate. A fost o provocare şi pentru noi, ca organizatori, întrucât este un sport nou, dar până la urmă totul a ieşit bine şi sperăm să putem aduce împreună cu Asociaţia Română de Padbol şi Campionatul Mondial”, a declarat Andrei Talpeş, preşedinte al Asociaţiei Terra Semper Fidelis, unul dintre organizatori. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: padbolconstantaevenimentgalerie foto 

viewscnt
Articole similare