Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

George Weah, şef de stat. Primele reacţii oficiale

George Weah, şef de stat. Primele reacţii oficiale

Special

Comentarii

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-a felicitat pe fost fotbalist George Weah, ales preşedinte al Liberiei, după al doilea tur de scrutin. "Felicitări lui George Weah pentru strălucitul său succes şi întregului popor liberian pentru drumul parcurs către pace şi reconciliere. Felicitări mister George", a scris Macron, pe Twitter, adăugând apoi că este "un moment important pentru Liberia"

Noul preşedinte a precizat, tot pe Twitter, că este conştient de responsabilitatea primită.

"Dragii mei liberieni, simt adânc emoţia întregii naţiuni. Realizez importanţa şi responsabilitatea sarcinii imense pe care o îmbrăţişez azi. Schimbarea este în curs", a scris Weah. 

 

Fostul fotbalist George Weah, 51 de ani, premiat cu Balonul de Aur în 1995, a câştigat turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Liberia, obţinând 61,5 la sută din voturile exprimate. Weah va fi astfel noul preşedinte al Liberiei, învingându-l Joseph Boakai, vecepreşedintele în funcţie. Aceste alegeri vor marca primul transfer democratic de putere în această ţară, din 1944.

George Weah a fost un atacant de succes, el evoluând la mari cluburi europene, ca AS Monaco, Paris Saint-Germain, AC Milan, Chelsea, Manchester City şi Olympique Marseille. El a îmbrăcat de 60 de ori tricoul naţionalei Liberiei, pentru care a înscris 22 de goluri. Weah este singurul african câştigător al Balonului de Aur.

Afla mai multe despre: emmanuel macronpresedintele franteigeorge weahliberiafelicitaritur de scrutin 

viewscnt
Articole similare