Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gest împotriva sclaviei din Libia făcut de Cedric Bakambu la meciul Astana-Villarreal

Gest împotriva sclaviei din Libia făcut de Cedric Bakambu la meciul Astana-Villarreal

UEFA Europa League

Comentarii

Atacantul Cedric Bakambu a marcat două goluri în meciul pe care echipa sa Villarreal l-a câştigat, joi, în deplasare, cu Astana, scor 3-2, în etapa a V-a a Grupei A a Ligii Europa. După unul dintre golurile marcate, jucătorul din Republica Democrată Congo a făcut un gest cu mâinile încrucişate, referitor la sclavia din Libia.

El se alătură altor fotbalişti, ca Pogba, Aurier şi Kondogbia, care au condamnat public sclavia din Libia. Mai mult, fotbalistul a postat un mesaj categoric pe Twitter. 

 

Săptămâna trecută, un documentar al postului de televizune american CNN a dezvăluit existenţa unei pieţe de sclavi în apropiere de Tripoli. După prăbuşirea, în 2011, a regimului lui Muammar Gaddafi, traficanţii, profitând de un vid de securitate şi de o impunitatea totală în Libia, exploatează zeci de mii de oameni aflaţi în căutarea unei vieţi mai bune, care doresc să ajungă în Europa. Imigranţii, mai ales cei cu bani puţini şi fără acte, proveniţi în special din Nigeria, Senegal şi Gambia, sunt vânduţi ca sclavi de traficanţi libieni şi apoi abuzaţi şi exploataţi la diverse munci.

Afla mai multe despre: bakambuliga europavillarrealgest 

viewscnt
Articole similare