Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, anunţă marea schimbare: ”A sosit momentul”

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, anunţă marea schimbare: ”A sosit momentul”
Comentarii

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat, joi, că a sosit momentul adoptării asistenţei video în arbitraj, în contextul în care Panama a învins în urmă cu două zile Costa Rica printr-un gol calificat de mulţi drept “fantomă”, informează Marca.

“Când joci în preliminariile Cupei Mondiale şi partida este decisă de o eroare importantă de interpretare a arbitrului, ceea ce se poate întâmpla, pentru că arbitrii sunt oameni şi fac greşeli, ca noi toţi, consider că a sosit momentul pentru a se rectifica situaţia. Când toată lumea vede în câteva secunde şi doar arbitrul nu vede, nu pentru că nu vrea, ci pentru că nu poate, cred că trebuie să facem un pas înainte”, a afirmat Infantino.

Gianni Infantino ar vrea ca asistenţa video în arbitraj să fie introdusă cât mai curând la competiţiile internaţionale, însă există conducători mai conservatori, care se opun unui astfel de sistem.
 
Preşedintele FIFA şi-ar dori ca sistemul să fie folosit la Cupa Mondială din Rusia. “Suntem pregătiţi pentru a-l aplica. Însă încă nu s-a luat o decizie. Nu există ceva negativ la testele pe care le-am făcut”, a adăugat el.
 
Naţionala din Costa Rica a fost învinsă, marţi, în deplasare, de Panama, scor 2-1, în ultimul meci din preliminariile Cupei Mondiale, partidă la care oaspeţii susţin că gazdelor nu ar fi trebuit să le fie acordat golul egalizator.
 
Site-ul oficial al federaţiei costaricane a notat că golul atribuit lui Gabriel Torres a fost unul “fantomă”, deoarece mingea nu a depăşit linia porţii. Arbitrul din Guatemala Walter Lopez a validat însă acest gol controversat.
 
“Mi se întâmplă aşa ceva pentru prima dată în viaţă. Este ceva atipic, sunt lucruri pe care ca fotbalist nu le înţeleg. Nici nu ştiu cum să vorbesc despre asta, însă în fotbal se întâmplă lucruri”, a declarat portarul Patrick Pemberton după meci.

Afla mai multe despre: gianni infantinoarbitraj videopresedintele fifa,  

viewscnt
Articole similare